Iohannis, declarații de ULTIMA ORĂ la Cotroceni: "AVERTIZEZ Guvernul să nu emită OUG pe Justiție"

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Președintele Klaus Iohannis face declarații, începând cu ora 14.00, la Palatul Cotroceni.

Klaus Iohannis va susține astăzi, 1 aprilie, ora 14:00, o declarație de presă, la Palatul Cotroceni. Președintele este așteptat să anunțe întrebarea de la referendumul pe Justiție din 26 mai.

Rămâi pe Știridiaspora pentru cele mai importante declarații.

Cele mai importante declarații LIVE TEXT:

- Vom avea referendum pe 26 mai. Guvernarea PSD a eșuat. Spitalele nu mai sunt nici pe hârtie, iar autostrăzile s-au pierdut în seratre. Economia suferă. Asaltul PSD-ului asupra Justiției nu se mai termină, un asalt constant care a început cu OUG 13, care a scos sute de mii de români în stradă. Acea OUG 13 prin care PSD-iștii au vrut să-și albească dosarele. Au vrut să dea amnistie și grațiere. Tema nu este abandonata de PSD, ei vor în continuare amnistie și grațiere pentru corupți.

- Eu nu pot accepta amnistie și grațiere pentru corupți.

- Această imensă problemă în felul în care guvernează PSD-ul: ordonanțele de urgență, fără consultări, fără o claritate. Asta se întâmplă în domenii sensibile. PSD guvernează prin OUG în zona Justiției, iar acest lucru nu se poate tolera mai departe. Trebuie introduse posibilități de contestare la CCR.

- Consultarea inițială a vizat doar o parte din marile probleme pe care le creează Guvernul. Am decis să fac o nouă consultare a  Parlamanetului României pentru lărgirea ariei referendumului. Voi adresa Parlamentului o nouă consultare pentru lărgirea ariei referendumului. 

- AVERTIZEZ Guvernul să nu mai dea OUG în aceste domenii, Justiție și politică penală, până nu se cunoaște voința poporului, voința suverană a românilor.

VIDEO

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel