Iohannis, câștigătorul Premiului Kaiser Otto acordat de Germania: „S-a angajat în lupta împotriva corupției și nepotismului“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Ministrul federal de externe Heiko Maas (SPD) va da citire unui Laudatio cu prilejul decernării premiului Kaiser Otto,. Laureatul din acest an este tocmai președintele român Klaus Iohannis. 

Orașul a anunțat joi că decernarea premiului va avea loc la Magdeburg,  în cadrul unei ceremonii în Catedrala din Magdeburg din Sf. Mauritius și Katharina, pe 14 octombrie.  Evenimentul festiv, care era de fapt planificat pentru 25 mai, a trebuit să fie amânat din cauza restricțiilor impuse de pandemiae la acea vreme.

În anul președinției germane a Consiliului UE și pe fondul pandemiei de coronavirus și a consecințelor acesteia, Maas joacă un rol important ca mediator între țările europene și reprezintă coeziunea în Europa, a explicat primarul orașului Magdeburg, Lutz Trümper (SPD). „Cu discursul său pro-european, Iohannis este un partener și un colaborator de încredere“, apreciază primarul orașului.

„Personalități importante, care sunt toți susținătorii păcii, democrației și cosmopolitismului, au primit în trecut Premiul Kaiser Otto.  Acum, capitala statului Magdeburg îl onorează pe Klaus Iohannis, un om de stat care se alătură acestui rang. Prin activitățile sale politice din țara sa natală, el se angajează în mod deosebit în politica pro-europeană, a statului de drept și s-a angajat în lupta împotriva corupției și nepotismului care există încă în țara sa. Aștept cu nerăbdare să-l întâmpin la Magdeburg”, a spus primarul Dr. Lutz Trümper, potrivit Magdeburg.de.

Potrivit municipalității, Premiul Kaiser Otto  onorează personalități internaționale care au adus o contribuție specială la promovarea înțelegerii europene. Printre câștigătorii anteriori se numără fostul președinte federal Richard von Weizsäcker, fostul președinte al Republicii Letonia, Vaira Vike-Freiberga, și cancelarul federal Angela Merkel (CDU), potrivi RTL.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel