Iohannis, atac dur în plină pandemie: "Singura prioritate PSD, FURTUL din bani publici"

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Klaus Iohannis a lansat un atac dur la adresa partidelor parlamentare care au impus condiții pentru votul în Parlament privind prelungirea stării de urgență. Președintele a acuzat guvernările trecute că au avut ca singură prioritate furtul din bani publici.

"Schimbarea va fi imposibilă în cazul acelor politicieni care și în aceste zile dramatice se gândesc doar la beneficiile lor electorale. După ce au distrus bugetul României, fac acum propuneri care nu sunt doar greșite, dar pur și simplu impovărează o țară pe care au lăsat-o expusă și vulnerabilă. 

Am făcut un apel către toți politicienii să abandoneze discursul demagogic și să nu încerce să câștige capital electoral din suferința oamenilor", a spus Klaus Iohannis.

"Politicienii pot să ajute cu sfaturi, idei, implicare, dar nu pot să instige, să fie populişti şi să îndemne la nerespectarea măsurilor menite să protejeze sănătatea şi viaţa cetăţenilor. Cetățenii înţeleg şi sunt convins că indiferent de opţiunile lor politice, răsuflă uşuraţi că România nu este guvernată, astăzi, în context de criză profundă, de o coaliţie care avea drept prioritate furtul din bani publici şi fuga de răspundere. Criza actuală este gestionată de un guvern care ţine cont de sfaturile specialiştilor, care îi lasă pe profesionişti să îşi facă meseria şi urmează îndeaproape recomandările lor", a mai spus Klaus Iohannis.

Președintele nu a spus concret despre ce coaliție e vorba, însă este foarte clar că se referă la Coaliția PSD-ALDE, care a dat Guvernul Dăncilă, demis prin moțiune de cenzură. 

Klaus Iohannis a avut o ieşire dură la adresa politicienilor care critică decretul privind prelungirea stării de urgenţă şi care au votat-o în Parlament doar cu anumite condiţii şi obligaţii pentru Guvern.

Vezi aici mai multe detalii: Preşedintele Klaus Iohannis pune la PĂMÂNT parlamentarii care au venit cu condiţii la decretul stării de urgenţă

VIDEO


[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel