LOCKDOWN după ALEGERI? Iohannis, ANUNȚUL MOMENTULUI

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
klaus_iohannis_conferinta_noiembrie
klaus_iohannis_conferinta_noiembrie

Președintele Klaus Iohannis a convocat, miercuri, la Palatul Cotroceni, o ședință de evaluare și prezentare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei de COVID-19. La ședință participă premierul, ministrul Sănătății și șeful DSU.

La ședința de evaluare și prezentare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei de COVID-19 la participat prim-ministrul României, Ludovic Orban, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, și şeful Departamentului pentru Situații de Urgență, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat. La ședință au fost  abordate teme precum gestionarea pandemiei și efectul restricțiilor, pregătirea campaniei de vaccinare, precum și suplimentarea paturilor ATI, în condițiile în care, potrivit ultimului bilanț, numărul pacienților internați în secțiile de terapie intensivă a ajuns la 1.204. Potrivit ultimelor date ale autorităților, numărul total al paturilor la ATI este de 1.428.

''În acest context de carantină - lockdown, vreau să fie foarte clar - nu există nicio intenție, eu nu intenționez să promovez instituirea unei carantine la nivel național după alegerile din 6 decembrie. Lockdown-ul nu se întâmplă. Abordarea pe care am avut-o s-a dovedit că dă rezultateVom continua să instituim măsuri zonale sau regionale unde avem o creștere prea mare a numărului de cazuri. Din păcate, mortalitatea și gradul de ocupare a secțiilor ATI sunt încă mult prea ridicate. Prea mulți români pierd zilnic lupta cu acest virus teribil, prea multe persoane dezvoltă forme severe de boalăMedicii și întregul personal de suport angrenat în această bătălie depun eforturi uriașe, aproape supraomenești pentru a salva vieți. Fac din nou apel la respectarea regulilor de prevenție'', a spus preşedintele României.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel