Întrebări REFERENDUM. Codrin Ștefănescu: „Face bășcălie de români”

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:

Secretarul general al PSD, Codrin Ştefănescu, a reacționat, la Antena 3, după ce au fost anunțate întrebările pentru referendumul din 26 mai catalogându-le pe acestea drept „o temă de campanie pentru prezidențiale”.

„Am spus în mod clar că domnul Klaus Werner Iohannis face pur şi simplu băşcălie de români, nu numai prin intrebările puse la referendum. Nici măcar nu a catadicsit să iasă personal să le anunte. Cam atât de importante sunt întrebările. Iohannis şi Cioloş se contrazic intre ei, pentru că guvernul Cioloş a dat OUG. La ei nu ştie stânga ce face dreapta. Ne-am lămurit că nu au niciun program de guvernare, nu au soluţii la problemele românilor.

Vrea să arate un singur lucru. Că el şi cu sistemul care îl ghidează, coordonează şi direcţionează, că el nu face altceva decât să iasă să înjure în spaţiul public, printr-un punctaj dat de sistem. Ştie bine că aceste două teme ridicate nu au nicio legătură cu Constituţia pentru că se bat cap în cap. O dată ne batem joc de români şi a doua oară, pe lângă Constituţie, facem un referendum, poate ne ajută în campanie, deşi ştiu foarte bine că juriştii de la Cotroceni că nu pot fi decât modificate prin Constituţie.

Citește și Întrebări REFERENDUM. Augustin Zegrean, mesaj după anunțul lui Iohannis. Trebuie MODIFICATĂ. Exclusiv

Klaus Werner Iohannis niciodată nu a văzut aceste abuzuri. Dimpotrivă. Prin Constituţie spune aşa că preşedintele are obligaţia să vadă toate aceste abuzuri. Toate au fost cu probe audio, martori la Comisia SRI. Ce răspunde preşedintele României, care ar trebui să fie garantul Constituţiei? El nu spune că la DNA Ploieşti lucrurile sunt oribile şi trebuie cercetare. El aplaudă. E un can can”, a declarat Codrin Ștefănescu la Antena 3.

Cele două întrebări, la care românii pot răspunde cu „Da" sau „Nu": 1. Sunteți de acord cu interzicerea amnistiei și grațierii pentru fapte de corupție? 2. Sunteți de acord cu interzicerea ordonanțelor de urgență ale Guvernului în domeniul infracțiunilor, corelat cu extinderea dreptului de a ataca Ordonanțele de Urgență direct la Curtea Constituțională?

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel