Internet gratuit în spaţiile publice, în mii de locaţii din Europa

Andrei Lazăr |
Data publicării:

Internet gratuit în spaţiile publice, în mii de locaţii din Europa, prin Wi-Fi. 

Aceasta este dorinţa Comisiei Europene, care a lansat un program denumit "WiFi4EU" prin care dorește să promoveze conectivitate gratuită Wi-Fi pentru cetățeni și vizitatori în spații publice cum ar fi parcuri, piețe, clădiri publice, biblioteci, centre de sănătate și muzee oriunde în Europa.


Bugetul programului WiFi4EU este de 120 milioane de euro, fonduri ce vor putea fi accesate de către entităţile ce vor dori să ofere cetăţenilor această facilitate în perioada 2017 - 2019. Acesta va sprijini instalarea echipamentelor Wi-Fi de ultima generație în punctele centrale ale comunităţilor, în special în zonele cu mare atractivitate pentru localnici dar şi pentru turişti.


Programul prin care se va oferi internet gratuit în spaţii publice este adresat municipalităţilor dar şi entităţilor care acţionează în numele acestora. Programul va acoperi costurile echipamentului și ale instalării hotspoturilor Wi-Fi, în timp ce beneficiarii se angajează să plătească pentru conectivitate (abonament la internet) și întreținerea echipamentului pentru a oferi conectivitate Wi-Fi gratuită și de înaltă calitate timp de cel puțin 3 ani.
Până la momentul documentării acestui articol aplicaseră deja la acest program un număr de peste 10.600 de municipalităţi şi entităţi asociate, printre care se numără peste 200 din România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel