Întâlnire de gradul 0, în Italia. Meloni: "Pariem pe victoria Ucrainei" / Zelenski: "Nu voi uita ajutorul Italiei"

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

După întâlnirea privată, care a durat o oră şi zece minute, premierul italian Giorgia Meloni şi preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski au susţinut o conferinţă de presă comună la Palatul Chigi, sediul Guvernului de la Roma.

"La sfârşitul lunii februarie am fost la Kiev. Pe 26 aprilie am susţinut o conferinţă importantă pentru reconstrucţia Ucrainei, pentru a demonstra că naţiunea noastră vrea să joace un rol principal în reconstrucţie şi că pariem pe victoria Ucrainei", a declarat premierul Giorgia Meloni, la finalul întâlnirii cu preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, potrivit ANSA, titrează Rador.

"Vom continua să oferim sprijin, inclusiv militar, pentru ca Ucraina să poată intra în negocieri cu o poziţie solidă. Acest lucru este important, pentru că pacea nu poate fi atinsă cu nicio poziţie de capitulare", a spus Meloni la conferinţa de presă comună.

Meloni: "Pariem pe victoria Ucrainei" / Zelenski: "Nu voi uita ajutorul Italiei"

 

"Pacea va fi atinsă numai dacă şi când Rusia va înceta ostilităţile", a spus Meloni. Premierul italian şi-a reînnoit apelul către Moscova "de a opri agresiunea şi de a-şi retrage trupele". "Suntem în favoarea unei soluţii diplomatice a conflictului. Susţinem formula de pace în zece puncte a preşedintelui Zelenski şi recunoaştem aspiraţiile europene legitime ale Ucrainei, un avanpost de securitate pentru întreg continentul european", a adăugat Meloni.

"Giorgia, mulţumesc pentru şansa de a fi în această ţară frumoasă, cu o istorie impresionantă. Sunt aici pentru a vă strânge mâna şi a vă mulţumi pentru că aţi oferit refugiu cetăţenilor ucraineni, nu voi uita niciodată acest lucru", a declarat preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, în conferinţa de presă comună la Palatul Chigi, adresându-se premierului Giorgia Meloni.

"Două sute de mii de copii au fost luaţi din Ucraina", a declarat preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, în conferinţa de presă comună la Palatul Chigi cu premierul Giorgia Meloni. "În numai şapte ore, de la miezul nopţii, am doborât 17 drone iraniene pe care ruşii le folosesc pentru a ne distruge infrastructura. Aceasta este agresiunea rusă". Ucraina va fi "în siguranţă atunci când nu va fi distrusă de nicio bombă", a adăugat Zelenski. Europa "este foarte importantă pentru noi şi vom respecta toate indicaţiile necesare pentru aderarea la UE", a adăugat liderul ucrainean.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

16 apr 2024, 20:40 in Știri
Primar PNL, găsit spânzurat 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel