Întâlnire de FOC între Tudorel Toader şi procurorii CSM. Ce le-a PROMIS ministrul?

Andreea Cosma |
Data publicării:

Ministrul Justiţiei a avut o întrevedere cu procurorii din CSM, în care a promis că va renunța la 5 prevederi din OUG 7.

"Se va reveni la forma anterioară a articolului privind delegările, respectiv că acestea vor fi dispuse de secţia pentru procurori, va renunţa la articolul 54, referitor la posibilitatea ca judecătorii, foşti procurori, să fie numiţi în funcţiile de top din parchet, iar avizul să fie dat de către Secţia pentru procurori. De asemenea, ne-a comunicat că va renunţa la dispoziţiile efectuării la buna reputaţie, precum şi alte două chestiuni, cea referitoare la salarizarea unitară a personalului, precum şi unele corelări tehnice privind Inspecţia Judiciară, fără a face alte intervenţii. Domnul ministru ne-a spus că nu va interveni în privinţa celorlalte articole. I-am comunicat că îngrijorările sistemului judiciar sunt mult mai largi decât cele cuprinse în ordonanţa 7", Nicolae Solomon, președintele secției pentru procurori.

În cadrul şedinţei, magistraţii au anunţat că vor continua demersurile până când toate cerinţele celor care au ieşit în stradă sau şi-au întrerupt activitatea vor fi ascultate.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel