Insula Belina ar putea fi paradis fiscal

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Proiectul senatorului PSD Şerban Nicolae privind paradisurile fiscale, taxe înjumătăţite pentru turism şi jocuri de noroc, pentru afaceri situate pe insule sau grinduri, a fost adoptat de Comisia Juridică şi de plenul Camerei Deputaţilor.

Liberalii susţin că mai multe modificări au fost depuse pe ultima sută de metri, scutiri de taxe, iar turismul sau chiar jocurile de noroc să fie taxate la jumătate.

De acest proiect ar beneficia şi insula Belina din Teleorman, care face obiectul unei anchete DNA. Liberalii anunţă că vor ataca iniţiativa la Curtea Constituţională.

„Proiectul acesta de lege e cel mai nociv pe care l-ați promovat în ultima lună de zile. Va produce niște efecte incalculabile şi asupra unor arii protejate. De aceea vom vota împotrivă.” , a declarat Gabriel Andronache, deputat PNL, pentru digi24.

Magistraţii de la Curtea de Apel Bucureşti au decis că dosarul „Belina” poate fi judecat, deoarece probele din anchetă au fost corect administrate.

Procurorii o acuză  pe Sevil Shhaideh, fost vicepremier şi ministru al Dezvoltăr ii, că a transferat Insula Belina şi Braţul Pavel din administraţia Apelor Române către Consiliul Judeţean Teleorman, iar de acolo cele două obiective turistice au fost concesionate către societatea Tel Drum, despre care procurorii anticorupţie spun că ar fi condusă din umbră de preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel