Institutul Național de Statistică din Italia ultimele date: Șomajul este în creștere. Mai multe persoane au rămas fără loc de muncă

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Institutul Național de Statistică ultimele date. Șomajul este în creștere în Italia. Sursa foto: freepik.com
Institutul Național de Statistică ultimele date. Șomajul este în creștere în Italia. Sursa foto: freepik.com

Rata șomajului a crescut la 7,6% în luna iulie, în Italia, a comunicat Institutul Național de Statistică din Italia (Istat).

De asemenea, Institutul Național de Statistică din Italia precizează că, după șapte luni de creștere, ocuparea forței de muncă a scăzut în august cu 73 de mii de persoane față de luna iulie.

Numărul angajaţilor a scăzut la 23 milioane 513 mii. Rata de inactivitate este stabilă la 33,5%, adaugă Istat. Creșterea numărului de solicitanți de locuri de muncă, care marchează +1,9%, implică și bărbați și femei și se limitează la grupele de vârstă mijlocie. Numărul persoanelor inactive cu vârste cuprinse între 15 și 64 de ani crește, de asemenea, cu 0,1% în rândul bărbaților și în rândul celor sub 35 de ani, scrie presa din Italia.

Comparând trimestrul mai-iulie 2023 cu cel precedent (februarie-aprilie 2023), s-a înregistrat o creștere a nivelului de ocupare cu 0,5%, pentru un total de 119 mii angajați.

Creșterea ocupării forței de muncă, observată în comparația trimestrială, este asociată cu scăderea persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, în scădere cu 3,2% și a persoanelor inactive, care au scăzut cu jumătate de punct procentual.

Numărul de angajați în iulie 2023 îl depășește pe cel din iulie 2022 cu 1,6%. Creșterea implică bărbați, femei și toate grupele de vârstă, cu excepția persoanelor de 35-49 de ani din cauza dinamicii demografice negative. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel