Instanța a DECIS cu privire la cererea lui Dragnea împotriva conducerii PSD

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:

Tribunalul Bucureşti a respins, astăzi, cererea de intervenţie depusă de Liviu Dragnea referitoare la deciziile de la Congresul PSD, confirmând astfel noua conducere PSD. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel. În sesizare, fostul lider invoca chiar dizolvarea formaţiunii.

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au admis cererea PSD, au încuviinţat modificările de stat şi au respins toate cererile de intervenţie, printre acestea numărându-se şi cea a fostului lider PSD Liviu Dragnea.

Decizia de vineri a Tribunalului Bucureşti poate fi atacată cu apel.

Surse judiciare au declarat că fostul lider PSD Liviu Dragnea a susţinut, în cererea de intervenţie depusă la Tribunalul Bucureşti prin intermediul avocaţilor săi, că având în vedere că prin decizia sa de condamnare la 3 ani şi 6 luni de închisoare, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a statuat şi că Adriana Botorogeanu şi Anisa Stoica, cele două angajate ale Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (D.G.A.S.P.C.) Teleorman, au comis fraudă lucrând de fapt la PSD Teleorman, sunt create premisele care duc la concluzia că organizaţia de partid PSD Teleorman trebuie dizolvată, dizolvarea constituind modificare de statut, modificare care trebuie astfel comunicată Tribunalului Bucureşti.

Cealaltă situaţie juridică care a fost invocată de liderul PSD în sesizare este cea potrivit căreia, dacă PSD nu a procedat la dizolvarea filialei de Teleorman şi pe 29 iunie 2019 au participat la Congres inclusiv membri ai filialei PSD Teleorman care au votat modificările de statut, formaţiunea politică se regăseşte în ipoteza juridică în care conduita "PSD Central echivalează cu însuşirea actului ilegal comis de organizaţia PSD Teleorman" între 7 iulie 2006 şi 18 decembrie 2012, "ceea ce duce chiar la dizolvarea partidului politic PSD însuşi", au explicat pentru MEDIAFAX sursele citate.

Sesizarea a fost judecată la Secţia Civilă din cadrul Tribunalului Bucureşti, obiectul fiind "modificarea conducerii partidului".

Liviu Dragnea este încarcerat în Penitenciarul Rahova, începând cu 27 mai, unde ispăşeşte o pedeapsă de 3 ani şi 6 luni de închisoare în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia de Protecţie a Copilului Teleorman, informează Mediafax.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel