Înşelăciune prin "metoda COVID-19", inventată de un român. Cum opera şi cum îşi alegea victimele

Andreea Cosma |
Data publicării:

Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Iaşi, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi, au identificat şi condus la cercetări un bărbat, de 43 de ani, bănuit de comiterea infracţiunii de înşelăciune prin metoda COVID-19.

"Din cercetări a rezultat faptul că în perioada 9 septembrie - 5 decembrie, s-ar fi deplasat la domiciliile a cinci femei cu vârste cuprinse între 74 şi 86 ani, din mediul rural şi urban, după ce în prealabil acestora li s-ar fi transmis prin telefon că rude apropiate (fiu, fiică, soţ) sunt grav bolnave şi au nevoie de tratament medical de urgenţă sau de aparate de ventilaţie. Astfel, femeilor le-ar fi fost cerute sume mari de bani (între 5.000 şi 20.000 lei). Bărbatul s-ar fi prezentat, ulterior apelurilor, la domiciliul acestora de unde ar fi ridicat sumele de bani. Spre exemplu, de la una dintre victime, ar fi primit lei şi valută precum şi două carduri bancare cu tot cu codurile PIN", au informat reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Iaşi, prin intermediul unui comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, în baza probatoriului administrat în cauză, bărbatul a fost iniţial reţinut, iar ulterior prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi şi Judecătoriei, instanţa emiţând mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele său. Prejudiciul a fost recuperat parţial. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel