Inima unui fost primar, găsită în fântână. Toți credeau că este un mit

Bogdan Bolojan |
Data actualizării: | Data publicării:

După ce mulţi ani a fost considerată un mit urban, legenda despre inima unui fost primar al oraşului Verviers din estul Belgiei s-a dovedit adevărată, după ce organul a fost găsit îngropat într-o fântână, relatează joi Reuters.

O cutie de dimensiuni mici din metal, care conţinea inima lui Pierre David, închisă într-un borcan umplut cu etanol, a fost descoperită luna trecută în timpul lucrărilor de renovare la fântâna din piatră a oraşului.

Relicva este menţionată în documentele civice, dar până a fost descoperită ''nimeni nu a crezut cu adevărat'', după cum a declarat pentru Reuters consilierul oraşului Verviers, Maxime Degey. ''Astăzi, legenda nu mai este o legendă. Este o realitate'', a adăugat el.

Pierre David, primul primar al oraşului după ce Belgia a devenit ţară independentă, era încă în funcţie când a murit în 1839 după ce a căzut dintr-o clădire.

Autorităţile au construit o fântână în cinstea primarului şi, cu permisiunea familiei sale, i-au amplasat inima sub o piatră a monumentului, în 1883.

Cutia a fost expusă la Muzeul de Arte Frumoase şi Ceramică Verviers.

Obiectul va fi amplasat în locul în care a fost găsit, la ''Fontaine David'' din piaţa Place Verte, după finalizarea lucrărilor de renovare.

''Nu cunosc niciun alt exemplu de primar a cărui inimă să fie păstrată într-un monument... în mijlocul oraşului său. Este ceva unic'', a declarat Nathalie Weerts, curator adjunct al muzeului, relatează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel