Infractor român arestat în Italia. A fost prins după ce a furat bijuterii de la un centru comercial din Santa Maria Capua Vetere

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:
Germania. Român, hoț de biciclete, arestat la scurt timp după un jaf. Un martor l-a dat pe mâna agenților
Germania. Român, hoț de biciclete, arestat la scurt timp după un jaf. Un martor l-a dat pe mâna agenților

În după-amiaza zilei de 4 februarie, Poliția de Stat din provincia Caserta, Italia, a pus în mișcare un ordin de arestare preventivă pentru un infractor român. Ordinul a fost emis de Judecătoria Santa Maria Capua Vetere din localitatea în care s-a produs încălcarea legii. 

Hoțul de naţionalitate română aparținea unui grup infracţional care se ocupa cu furtul bijuteriilor din centrele comerciale. Inițialele persoanei vinovate sunt A.M., iar aceasta va fi trasă la răspundere, împreună cu alţi patru compatrioţi, pentru un furt efectuat în data de 17.6.2019 în Casapulla, la Centrul Comercial „Apollo”, în incinta magazinului de bijuterii „Gabriella”. Complicii au fost arestați în data de 5.11.2020, în timp ce A.M. fugise deja în străinătate.

Măsura restrictivă în cauză a fost emisă în urma unei anchete complexe, declanșată în 2019 și condusă de Echipajul de poliție Caserta sub conducerea acestui Parchet.

 

Hoții au pătruns în incinta magazinului după un plan bine pus la punct

 

Investigațiile au pornit de la furtul săvârșit la unitatea comercială menționată anterior, atunci când hoții au ajuns la una dintre ușile din spate ale centrului comercial menționat anterior. Infractorii au pătruns în magazin folosind unelte adecvate spargerii. Ajunși înăuntru, ținta principală a fost una din bijuteriile de la parter. Imediat după, persoanele au fugit pe autostrada din apropiere care, în acea porțiune, mărginește parcarea din spate a centrului comercial.

În faza pregătitoare a „loviturii”, o parte a grupului infracțional a fost responsabilă cu realizarea unei baricade, amplasată pe drumul care permite accesul în parcarea din spate a „centrului”, declanșând un incendiu. Flăcările s-au extins și la unele mașini parcate pe acel drum, astfel încât să încetinească intervenția „volantelor”.

 

2. Germania. ... (germania--frati-romani--judecati-dupa-o-spargere-rasturnare-de-situatie-dupa-declaratia-unui-martor.jpg)

 

Judecătoria Santa Maria Capua Vetere a emis un mandat european de arestare a românului

 

În baza constatărilor cercetărilor poliției, s-a solicitat și s-a obținut de la Biroul GIP al Judecătoriei respective, măsura arestului preventiv pentru toți cei cinci membri ai bandei. Dat fiind faptul că A.M. se refugiase în străinătate, acest Parchet a solicitat și a obținut de la G.I.P. al Judecătoriei Santa Maria Capua Vetere, decretul împotriva infractorului fugar, cu emiterea ulterioară a mandatului european de arestare.

Echipajul Caserta, în colaborare cu Serviciul de Cooperare al Poliției Internațională, a putut urmări mișcările bărbatului până la localizarea acestuia în Germania. Acolo, până la sentința irevocabilă, a fost arestat de poliția germană. După formalități, pe 4 februarie, A.M. a fost predat Poliției de Stat din Italia și transportat imediat în închisoarea Santa Maria Capua Vetere.

[citeste si] 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel