INEDIT. Americanii pot învăța limba ROMÂNĂ la New York

Gabriel Nuță-Stoica |
Data publicării:

Începând cu această lună, americanii pot învăţa limba română la ICR New York. 

ICR New York anunţă începerea programului de cursuri de limbă română pentru cei ce doresc să dobândească un vocabular esenţial şi construcţii gramaticale de bază, care să le permită să comunice eficient în limba română într-o serie de situaţii de viaţă cotidiene.

Predarea şi promovarea limbii române ca limbă străină este o direcţie importantă a acţiunii ICR New York, care urmăreşte extinderea ariei de servicii culturale oferite şi atragerea unui public american în orbita Institului. Cursurile de limba română formează unul dintre noile programe permanente ale ICR New York, alături de cele de promovare a teatrului, filmului, muzicii şi schimburilor academice, care vor fi lansate în următoarele luni. 

Cursul va fi predat în limba română şi engleză, cu o acoperire a celor patru abilităţi de vorbire, ascultare, citire şi scriere, precum şi un bun echilibru între gramatica şi practica structurii, pe de o parte şi activităţi de comunicare, pe de alta. El este destinat unui public matur, fiind unica ofertă de acest tip de pe piaţa new-yorkeză.

Cursurile vor fi predate de dr. Mona Momescu, lector de limba şi cultura română la Catedra 'Nicolae Iorga' din cadrul Columbia University şi pofesor de limba română cu o îndelungată experienţă. Lecţiile se vor desfăşura la sediul ICR New York din Manhattan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel