Indianapolis: Un comando olandez a murit după ce a fost împușcat în fața unui hotel din SUA

Alexandra Curtache |
Data publicării:

Un comando olandez a murit din cauza rănilor suferite după ce a fost împușcat în fața unui hotel din Indianapolis, în timp ce nu era de serviciu.

 

El a fost unul dintre cei trei soldați olandezi, toți aflați în SUA pentru exerciții de antrenament, care au fost răniți în schimbul de focuri de armă din primele ore ale zilei de sâmbătă.

 

Potrivit Ministerului olandez al Apărării, celelalte două victime sunt conștiente și rămân în spital în stare stabilă

 

Poliția crede că împușcăturile au avut loc în urma unor tulburări anterioare în centrul orașului Indianapolis, dar a oferit puține detalii.

Forțele de ordine din oraș investighează în continuare împușcăturile și nu au raportat până acum nicio arestare. O declarație anterioară a poliției a precizat că detectivii nu cred că a fost un "act întâmplător".

Potrivit presei locale, incidentul a avut loc sâmbătă, în jurul orei 03:30 (07:30 GMT), în fața hotelului Hampton Inn din cartierul de divertisment al orașului, unde cei trei soldați erau cazați.

Oficialii cred că împușcăturile au urmat unei altercații anterioare, incluzând una sau mai multe persoane, într-o altă locație din oraș, conform BBC News.

Israelul se luptă pentru a bloca pactul nuclear SUA-Iran, pe fondul temerilor că un nou acord ar facilita finanțarea grupurilor militante, inclusiv Hamas

Soldații nu erau în timpul serviciului în momentul atacului

 

Oficialii olandezi din domeniul apărării au confirmat că soldații nu erau în timpul serviciului în momentul atacului și că familiile lor au fost anunțate.

Toți cei trei soldați erau membri ai Corpului Commando, una dintre unitățile de operațiuni speciale din cadrul forțelor armate olandeze.

Potrivit agenției de presă AP, Garda Națională din Indiana a declarat că soldații se antrenaseră la Centrul de pregătire urbană Muscatatuck înainte de a vizita capitala statului Indiana la sfârșitul zilei de serviciu.

Pe lângă faptul că este folosit de Departamentul american al Apărării, centrul militar din Indiana este utilizat și de forțele armate ale aliaților internaționali ai SUA în scopuri de antrenament.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel