Incendiu Notre Dame. Klaus Iohannis REACȚIONEAZĂ la vestea „dureroasă”

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:

Scena internațională a fost cutremurată în această seară de tragedia de la Catedrala Notre-Dame, acolo unde monumentul civilației creștine din Europa, care a fost ridicat în 1345, a fost cuprins de flăcări.

Președintele Klaus Iohannis a reacționat, în această seară, pe Twitter, la vestea „dureroasă" că arde catedrala Notre-Dame din Paris, edificiu pe care șeful statului îl numește „un simbol istoric al culturii europene". Șeful statului spune că România este solidară cu Franța și îi stă alături.

„Veşti sfâşietoare vin de la Paris. Notre-Dame, un simbol istoric al culturii europene, este în flăcări în această seară. România este alături de Franţa”, a scris Klaus Iohannis.

Citește și Emmanuel Macron, prima REACȚIE în urma incendiului violent de la Catedrala Notre Dame

De asemenea, Jean Claude-Juncker, președintele Comisiei Europene, și-a exprimat și el regretul față de incidentul nefericit din Franța, subliniind importanța monumentală pe care o are acest edificiu în patrimoniul cultural universal.

„Notre-Dame de Paris aparține întregii umanități. A inspirat atât de mulți scriitori, pictori, filosofi și vizitatori din toată lumea. Ce seară tristă! Ce regretabil! Împărtășesc emoțiile cu națiunea franceză, care sunt și ale noastre", a spus șeful Executivului comunitar.

Citește și Incendiu Notre Dame. Motivul pentru care pompierii nu sting flăcările aruncând apă din avion (VIDEO)

Donald Trump, președintele SUA, n-a trecut nici el cu vederea momentele grele prin care trece scena culturală globală și, în special, cea franceză, calificând drept „oribil" incidentul.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel