Incendiu Grecia. Informaţii despre românii aflaţi acolo

Mihai Ciobanu |
Data publicării:

Niciun turism român nu este afectat de incendiul din apropierea Atenei, anunţă preşedintele ANAT.

Niciun turism român nu este afectat de incendiul din apropierea Atenei, zona afectată de dezastru fiind dedicată, în principal, turiştilor eleni, a declarat marţi preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), Nicolae Demetriade, relatează Agerpres. 

"Niciun turism român nu este afectat de incendiul din apropierea Atenei fiindcă toţi turiştii români sunt în alte zone. Această zonă afectată de incendiu este dedicată, în principal, turiştilor eleni. Ne-am interesat la toate agenţiile de turism româneşti care au vândut Grecia. Nu a fost raportat niciun caz de afectare a vreunui turist. Trebuie să fim cu toţii extrem de prevăzători şi pe viitor, pentru orice poate sa apară din cauze naturale, şi să fim mult mai vigilenţi", a precizat Demetriade. 

Potrivit sursei citate, programul de zbor al avioanelor este nemodificat, iar dezastrul din Grecia nu poate schimba programul de activitate al agenţiilor româneşti, al avioanelor sau al turiştilor. 

"Fac un apel la toţi turiştii să nu îşi schimbe programul din cauza acestui eveniment dezastru care se poate întâmpla oriunde. Nu sunt afectate agenţiile, până în prezent nu au fost renunţări din partea turiştilor care au prevăzut să plece astăzi sau mâine (marţi sau miercuri, n.r.). Nu s-au făcut renunţări la programele deja achitate", a mai spus Nicolae Demetriade. 

Potrivit şedului ANAT, circa 700.000 - 800.000 de turişti români vizitează Grecia în fiecare an, iar în acest moment în această ţară se pot afla aproximativ 100.000 - 120.000 de turişti români. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel