Încă un jurnalist a fost asasinat: Al șaselea de la începutul anului, în Mexic

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un jurnalist a fost ucis joi în Mexic, al șaselea de la începutul anului, a anunţat parchetul din statul Oaxaca (sud), adăugând că ce doi presupuşi asasini au fost arestaţi, informează AFP.

Heber Lopez Vazquez, reporter al site-ului de ştiri Noticias Web, a fost asasinat în statul Oaxaca în timp ce se afla în maşină, a precizat procurorului statului, Arturo Calvo.

Procuratura Generală a Statului (FGE) Oaxaca a raportat, printr-un comunicat, că au fost arestate două persoane, care sunt deja cercetate pentru probabila lor responsabilitate în evenimente. „Parchetul regional adjunct al Istmului a inițiat dosarul de cercetare 4748/FIST/SALINA/2022, împotriva a doi probabili autori, bărbații identificați drept RGR și REC ”, se arată în comunicat.

"Am făcut deja două arestări, avem de asemenea armele cu care ei au comis crimele", a declarat procurorul.

"Chiar dacă i-am prins pe cei doi executanţi, nu excludem nicio pistă care poate să ne ducă la comanditari", a adăugat Calvo.

Încă un jurnalist a fost asasinat: Al șaselea de la începutul anului

 

Parchetul a mai explicat că incidentul a avut loc pe bulevardul Manuel Ávila Camacho, în centrul municipiului din cartierul El Espinal, unde cel puțin doi indivizi l-au împușcat pe jurnalist de la mică distanță și au fugit rapid de la fața locului pentru a nu fi arestați.

Presa locală a relatat însă o puternică mobilizare în zonă, din cauza faptului că poliția municipală a început o persecuție violentă împotriva presupușilor criminali - vecinii au relatat că s-au auzit detonări de arme de foc.

De asemenea, presa din entitatea federală a asigurat că López Vázquez s-a dedicat investigării și denunțării cazurilor de corupție , pentru care au solicitat ca cazul să fie soluționat rapid pentru a-i găsi pe responsabili, deoarece comunicatorul a raportat amenințări la adresa sa încă din 2019.

Odată cu moartea lui Heber López, există deja șase asasinate de jurnaliști până acum în 2022 , precum și 55 de când președintele Andrés Manuel López Obrador (AMLO) a preluat mandatul în decembrie 2018.

Este al cincilea jurnalist asasinat în Mexic de la începutul anului, conform unei numărători a AFP bazate pe date ale organizaţiei Reporteri fără Frontiere (RSF).

Mexicul este considerat una dintre cele mai periculoase ţări din lume pentru jurnalişti, expuşi la represaliile cartelurilor drogurilor, care acţionează în mai multe din cele 32 de state din ţară. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel