Încă un fost ministru a călcat pragul DNA. Ce a declarat Anca Boagiu

Gabriel Nuță-Stoica |
Data actualizării: | Data publicării:

Fostul ministru al Transporturilor Anca Boagiu mers joi la DNA

Fostul ministru al Transporturilor Anca Boagiu a afirmat joi, la ieşirea de la DNA, că a fost audiată în calitate de martor într-un dosar de cercetare penală.

Întrebată de jurnalişti în ce dosar şi în ce calitate s-a prezentat la DNA, Boagiu a răspuns: "Martor într-unul din dosarele de cercetare penală. Tot restul l-am spus în interiorul Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Tot ce ştiam ca şi martor".

Surse judiciare au precizat, pentru AGERPRES, că Boagiu a fost audiată în dosarul fostului ministru al Finanţelor Sebastian Vlădescu.

În acest caz, fostul ministru al Finanţelor Publice Sebastian Vlădescu este urmărit penal de procurorii DNA pentru două infracţiuni de luare de mită şi trafic de influenţă în formă continuată.

Potrivit DNA, în perioada 2005 - 2014, oficiali români sau persoane cu influenţă asupra acestora ar fi primit de la o companie străină, în baza unor înţelegeri, aproximativ 20 de milioane de euro pentru ca, în schimbul acestor sume, să se asigure încheierea contractelor şi plata facturilor pentru reabilitarea unor tronsoane de cale ferată a liniei Bucureşti - Constanţa, precum şi plata TVA restante pentru reabilitarea unei alte linii de cale ferată care fusese deja realizată de aceeaşi companie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel