„Inaugurare în numele păcii”. O sută de elevi la școala românească din Piacenza

Narcis Popa |
Data publicării:
sursa foto: Facebook/APS CUORE ETS
sursa foto: Facebook/APS CUORE ETS

Deschidere de an școlar cu emoții la școala românească din Piacenza, acolo unde au fost prezenți 100 de copii români.

Ei fac să zboare porumbei de hârtie albă: sunt copiii și tinerii care frecventează școala românească Aps Cuore Ets Piacenza care, în cadrul inaugurării oficiale a anului școlar, au prezentat un spectacol în sălile adiacente bisericii ortodoxe române San Sepolcro.

„O inaugurare în numele păcii – subliniază președintele Radu Nicolae și vicepreședintele Claudiu Cristea al Aps – E adevărat că noi încă trăim într-o condiție de liniște parțială, dar la fel de adevărat este și faptul că avem un război la granițele noastre. Din acest motiv am decis să propunem cântece și poezii dedicate temei păcii”.

Aproximativ o sută de copii și tineri frecventează școala, în baza unui proiect al Departamentului Românilor de Pretutindeni și creat printr-o colaborare a guvernului României cu Biserica Ortodoxă Română din Piacenza: „Am împărțit copiii în trei clase pentru că avem elevi cu vârste cuprinse între patru și șaptesprezece ani - explică una dintre profesoare, Cristina Popovici - am început lecțiile în septembrie și le vom termina în iunie". 

Proiectul a fost prezentat în prezența consulului general al României la Bologna, Edmond Neagoe, a deputaților români George Simion și Iulian Surugiu iar din partea autorităților din Piacenza, a președintelui consiliului municipal Paola Gazzolo și a consilierilor municipali ai Pd Andrea Fossati si Salvatore Scafuto. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel