În lenjerie intimă la interviul de angajare: stewardese obligate să se dezbrace "pentru a verifica cicatrici, semne din naștere sau tatuaje”

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
În lenjerie intimă la interviul de angajare: stewardese obligate să se dezbrace "pentru a verifica cicatrici, semne din naștere sau tatuaje” / Foto: Captură video youtube
În lenjerie intimă la interviul de angajare: stewardese obligate să se dezbrace "pentru a verifica cicatrici, semne din naștere sau tatuaje” / Foto: Captură video youtube

E scandal de proporții după ce mai multe femei au fost obligate să se dezbrace în timpul interviului de angajare ca stewardese, "pentru a verifica cicatrici, semne din naștere sau tatuaje”. Recrutorii au respins femeile cu ochelari, alunițe sau cicatrici vizibile. 

Candidatele la postul de stewardesa pentru compania Kuwait Airways, au declarat că au fost obligate să se dezbrace pentru a le verifica dacă au alunițe, cicatrici, semne din naștere sau tatuaje pe corp. Incidentul a fost relatat de ziarul spaniol El Diario, care a adunat mărturiile mai multor fete.

Incidentele ar fi avut loc într-un hotel din Madrid, Spania, în luna noiembrie, în timpul unui eveniment de recrutare al agenției de recrutare Meccti, cea mai mare din lume pentru recrutarea personalului de cabină. 

"M-am simțit ca un animal de la zoo" 

 

"M-am simțit ca un animal de la grădina zoologică", a relatat Mariana, în vârstă de 23 de ani, care a explicat că a stat în sutien și în colanți, în timp ce examinatorul o privea și își lua notițe pe un caiet.

Procedura de selecție le-a părut imediat ciudată fetelor. La inspecția inițială au fost respinse toate fetele cu ochelari, aparat dentar, cicatrici sau alunițe vizibile și cele considerate supraponderale. Unele fete au fost întrebate dacă sunt dispuse să slăbească, în timp ce altele au fost întrebate dacă ar putea mânca mai mult. 

Doar trei dintre cei 60 de candidați erau bărbați, dar toți au fost respinși, deoarece compania angaja numai bărbați din Kuweit.

 

Însoțitoare de zbor obligate să se dezbrace în fața examinatorului 

 

Toți candidații selectați au fost apoi invitați să intre individual într-o cameră unde un recrutor le-a cerut să se dezbrace.

"Prima fată care a intrat a ieșit plângând", a spus Bianca, o însoțitoare de bord româncă de 23 de ani. Când Bianca a intrat în cameră, recrutorul i-a cerut să-și ridice rochia.

"Am tras-o puțin în sus, chiar sub genunchi, ea a tras-o până la chiloți. Rochia mea avea un fermoar la spate și m-a rugat să o trag până la talie, așa că am rămas acolo în lenjerie intimă și sutien. Recrutorul a verificat cicatrici, semne din naștere și tatuaje.”

María, o studentă în vârstă de 19 ani, a declarat: "Mai întâi mi-am dat jos bluza și mi-am lăsat pantalonii pe mine, apoi invers. Recrutorul m-a privit de sus până jos și s-a aplecat să se uite la gleznele mele.”

Anchetă a departamentului spaniol: "Demnitatea femeilor a fost încălcată”

 

În anunțul de publicitate al Meccti se preciza că candidații trebuiau să aibă o înălțime de cel puțin 1,58 metri, cu "greutate și înălțime proporționale" - și să aibă un "aspect general excelent". 

Departamentul spaniol al Muncii a deschis o investigație privind procesele de recrutare ale Meccti. Joaquín Pérez Rey, secretar de stat spaniol pentru ocuparea forței de muncă, a descris presupusul comportament al recrutorilor drept "un comportament intolerabil care încalcă demnitatea și drepturile fundamentale ale acestor femei", conform Il Messaggero.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel