În Germania, unii muncitori vor primi o primă de Crăciun de 5.733 de euro

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Primă de 100 de euro pentru angajații români cu venituri mici din Italia / Sursa foto: freepik.com
Primă de 100 de euro pentru angajații români cu venituri mici din Italia / Sursa foto: freepik.com

În categoria cu cele mai mari prime de Crăciun se află angajații din sectorul producției de petrol și gaze. Angajații vor primi o primă de Crăciun de 5.733 euro.

Multe companii din Germania acordă angajaților bonusuri de Crăciun încă din noiembrie. Cuantumul bonusului de Crăciun variază de la companie la companie, dar presa relatează că bonusul mediu de Crăciun anul acesta este în jur de 2.800 de euro.

Bonusul de Crăciun este de obicei un bonus special plătit în noiembrie sau la sfârșitul anului. Acesta este un plus la remunerația obișnuită, scrie kroativ.at.

În categoria cu cele mai mari salarii de Crăciun se află angajații din sectorul producției de petrol și gaze, unde prima de Crăciun este de 5.733 euro. Angajații din sectorul de prelucrare a uleiurilor minerale au un bonus de Crăciun ceva mai mic, de 5.586 euro.

În companiile germane renumite precum Mercedes, Bosch și Porsche, angajații au, de asemenea, dreptul la o primă de Crăciun.

La Bosch, salariul standard este de maxim în jur de 6.000 de euro. Acest salariu vine cu o primă de Crăciun de 3.300 de euro.

85,8% dintre angajații cu contracte colective din Germania vor primi prime de Crăciun

 

Cel mai mic bonus de Crăciun se plătește angajaților din agenții și se ridică la o medie de 380 de euro. În industria de prelucrare a tutunului, bonusul de Crăciun se ridică la 564 de euro.

Anul acesta, 85,8% dintre angajații cu contracte colective din Germania vor primi în medie 2.809 de euro, cu 62 de euro mai mult decât anul trecut, potrivit datelor Oficiului German de Statistică.

Există diferențe mari între industrii: în construcții, precum și la furnizorii financiari și de asigurări, peste 95 la sută primesc un bonus standard de Crăciun.

În domeniile „Informare și comunicare” și „Administrație publică, apărare, asigurări sociale” mai puțin de 70 la sută din angajați au dreptul la bonusul de Crăciun.

-----------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din Germania, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link: 

https://chat.whatsapp.com/IsdGvKkdEY4JJhueZBrtNW  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel