Important pentru românii din Italia: Cum puteți accesa Bonusul de 200 euro, dacă nu l-ați primit deja

Gabriel Nuță-Stoica |
Data publicării:
Italia. Se mărește numărul beneficiarilor pentru bonusul pentru facturi. Cine este eligibil și care sunt condițiile
Italia. Se mărește numărul beneficiarilor pentru bonusul pentru facturi. Cine este eligibil și care sunt condițiile

Românii din Italia care nu au primit deja Bonusul de 200 de euro oferit de INPS persoanelor rezidente încă mai pot obține acest ajutor. Descoperiți în articol cum puteți accesa Bonusul de 200 de euro și ghidul întocmit de Biroul atașatului pe probleme de muncă și sociale din cadrul Ambasadei Românei în Italia.

Biroul atașatului pe probleme de muncă și sociale din cadrul Ambasadei Românei în Italia a redactat un material pentru românii care au dreptul să încaseze Bonusul de 200 de euro acordat de INPS persoanelor rezidente în Italia. Astfel, cererile de acordare pot fi depuse până la 30 septembrie 2022 sau până la 31 octombrie 2022, în funcție de categoria de beneficiari din care faceți parte. 

Iată procedura prin care poți obține bonusul: 

"NOU: Cum puteți accesa Bonusul de 200 euro, dacă nu l-ați primit deja

Biroul atașatului pe probleme de muncă și sociale din cadrul Ambasadei pune la dispoziția cetățenilor români din #Italia o serie de informații privind modalitatea de accesare a Bonusului de 200 euro acordat de INPS persoanelor rezidente în Italia.

Pentru a putea beneficia de bonusul de 200 euro, anumite categorii de beneficiari trebuie să depună o cerere.

Ce categorii? Până când se poate depune cererea?

Până la 31 octombrie 2022: lucrătorii sezonieri, inclusiv muncitorii agricoli; co.co.co; lucrătorii cu contracte de muncă intermitente; lucrătorii din domeniul spectacolului; lucrătorii autonomi ocazionali; agenți de vânzări la domiciliu; Până la 30 septembrie 2022: asistenții familiali (colf, badanti, baby sitter, etc.);

Cum se depune cererea?

Cererea poate fi depusă apelând la ajutorul unui patronato, care asigură servicii gratuite în acest sens sau accesând site-ul https://www.inps.it/prestazioni-servizi/indennita-una-tantum-200-euro , dacă dețineți SPID, CIE, CNS.

Bonusul se acordă exclusiv persoanelor care rezultă rezidente în Italia la 1.07.2022.

Care sunt condițiile pentru accesarea bonusului?

- Asistenții familiali: raport de muncă în derulare la 18 mai 2022; să nu dețină, la momentul depunerii cererii, un alt contract de muncă într-un domeniu diferit de cel al asistenței familiale / pensie; venit aferent anului 2021 mai mic de 35.000 de euro;

- Lucrătorii sezonieri, cu contracte de muncă cu durată determinată / intermitente, inclusiv din domeniul agricol și din domeniul spectacolului: cel puțin 50 de zile de muncă efectivă în 2021, în urma muncii obținând un venit mai mic de 35.000 de euro;

- Pentru mai multe informații, puteți consulta materialul redactat de către Biroul atașatului pe probleme de muncă și sociale din cadrul Ambasadei Românei în Italia: https://roma.mae.ro/sites/roma.mae.ro/files/bonus_200.pdf și https://www.inps.it/news/indennita-una-tantum-200-euro-circolare-con-istruzioni-e-beneficiari ", este mesajul postat de Ambasada României în Italia pe pagina oficială de Facebook.

 

 

------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel