Imaginile dezastrului în Norvegia, după alunecarea de teren: 10 răniți și 21 de dispăruți, sute de oameni evacuați - Video

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
norvegia_casa_prabusita
norvegia_casa_prabusita

Zece persoane au fost, ieri, rănite, dintre care una grav, şi 21 sunt date dispărute după ce o alunecare de teren produsă în sudul Norvegiei a avariat cel puțin 12 clădiri. Sute de persoane au fost evacuate în urma alunecării de teren care s-a produs în primele ore ale dimineții de miercuri în localitatea norvegiană Gjerdrum. Multe case sunt distruse, iar accesul în zona afectată a fost interzis. Echipe de salvatori intervin la fața locului, nefiind încă informații dacă sunt persoane decedate.

Alunecarea de teren s-a produs într-o zonă rezidenţială din municipalitatea Gjerdrum, aflată la aproximativ 30 kilometri nord de capitala Oslo. În fotografiile realizate la faţa locului se poate vedea un crater de dimensiuni mari, cu clădiri distruse la bază şi altele rămase atârnând pe marginile sale. Circa 700 de persoane au fost până în prezent evacuate din zonă, a declarat poliţia.

Persoanele dispărute locuiau în casele aflate în centrul zonei unde s-a produs alunecarea de teren, însă pe moment nu se ştie dacă acestea au fost prinse sub dărâmături, erau plecate când a survenit catastrofa sau au reuşit să scape, a precizat poliţia.

 

Premierul Erna Solbergunt: Este o mare catastrofă 

 

„Sunt multe persoane dispărute. Este o mare catastrofă”, a declarat premierul Erna Solberg reporterilor de la locul tragediei. Zona rămâne deocamdată instabilă, iar în momentul de faţă la ea se poate ajunge doar cu elicopterul, a precizat Roger Pettersen, conducătorul acţiunii de intervenţie a poliţiei. Sudul Norvegiei a înregistrat cantităţi mari de precipitaţii în ultimele zile, care ar fi putut determina alunecarea solului argilos predominant în zonă, a informat radiodifuzorul NRK.

2. norvegia_c... (norvegia_casa_prabusita_dezastru.JPG)

Alarma despre alunecarea de teren din municipiul Gjerdrum din Romerike a fost declanşată miercuri dimineaţă, la ora locală 04:00. Alunecarea de teren a avut loc la sud de centrul Ask, la vest de drumul naţional 120. Potrivit informațiilor furnizate de autoritățile locale pe rețelele de socializare, sute de persoane au fost evacuate după ce în zona în care se aflau s-au produs ample alunecări de teren.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel