Imagini înfiorătoare în Veneţia. Turişti LOVIŢI de o navă scăpată de sub control. Patru oameni răniţi

Andreea Cosma |
Data publicării:
Sursa foto: Twitter / Kyle Spencer
Sursa foto: Twitter / Kyle Spencer

O navă mare de croazieră, scăpată de sub control la sosirea sa la Veneţia, a provocat panică duminică, ciocnind un chei, iar apoi un vas turistic, înainte de a fi amarată, într-un incident soldat cu patru răniţi uşor, din cauza unei pene la motor, informează AFP şi Reuters, citând autorităţi portuare, relatează Agerpres.

Imagini video ale unor amatori postate pe reţelele de socializare arată turişti pe ţărm fugind în faţa navei MSC Opera, care râcâie cheiul în toată lungimea lui, în vuietul motoarelor, iar apoi ciocneşte un vas turistic.

Potrivit autorităţilor portuare, accidentul, survenit la San Basilio-Zattere , pe canalul Giudecca, s-a soldat cu patru răniţi uşor la bordul vasului turistic River Countess ciocnit de MSC Opera. Naţionalitatea lor nu este cunoscută pentru moment.

Vezi video cu momentul tragic:

Sursa: Youtube / zonachi

Accidentul readuce în atenţie controversele care agită Veneţia în legătură cu prejudiciile aduse locului - oraşul portuar şi laguna sa fiind înscrise în patrimoniul UNESCO - şi fragilului său ecosistem de către enormele nave de croazieră care navighează extrem de aproape de mal.

Pacheboturile sunt acuzate de apărătorii mediului de erodarea fundaţiilor în acest oraş inundat frecvent.

"Ceea ce s-a petrecut în portul Veneţiei este o confirmare a ceea ce noi spunem de un timp", a comentat pe Twitter ministrul italian al mediului, Sergio Costa. "Pacheboturile de croazieră nu trebuie să navigheze de-a lungul canalului Giudecca. Noi lucrăm la deplasarea acestora de câteva luni şi suntem aproape de soluţie".

 Autorităţile portuare au indicat că lucrează la deblocarea canalului.

"Dar începând de mâine trebuie să ne mişcăm, toţi împreună şi cât mai rapid posibil, pentru a rezolva problema traficului navelor de croazieră", a reacţionat Pino Musolino de la Autoritattea portuară din nordul Mării Adriatice.

Construit în urmă cu 15 ani de Şantierele Atlanticului (Naval Group) în Franţa şi operat de compania de croazieră MSC Cruises, vasul MSC Opera poate transporta 2.679 pasageri. El este dotat cu un teatru, o sală de bal şi un parc acvatic pentru copii.

MSC Cruises, fondată în Italia în 1960, este o companie internaţională care îşi are sediul la Geneva, în Elveţia.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel