Imagini de RĂZBOI la Sofia. Protestatarii au luat cu asalt clădirea Guvernului - VIDEO

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:

Protestele în Bulgaria continuă. În această seară, sute de persoane s-au adunat în faţa clădirii Guvernului şi a parlamentului bulgar, protestând împotriva premierului Boiko Borisov, în timp ce la Ruse protestatarii au blocat podul peste Dunăre, transmite agenţia EFE.

Azi, sute de persoane au fost rănite miercuri la Sofia şi 35 au fost arestate în timpul unei manifestaţii. Potrivit autorităţilor, circa 20 de poliţişti sunt răniţi şi alte zece persoane au fost spitalizate cu iritaţii oculare şi probleme respiratorii provocate de gazele lacrimogene folosite de forţele de ordine.

Manifestanţii au aruncat spre forţele de ordine cu ouă, pietre şi roşii şi au încercat să blocheze accesul în parlamentul aflat în prima zi a sesiunii după vacanţa de vară. Forţele de ordine au recurs la gaze lacrimogene pentru a respinge manifestanţii şi a permite accesul deputaţilor în clădirea legislativului.

A 56-zi de proteste la Sofia împotriva premierului de dreapta Boiko Borisov

 

Este a 56-zi de proteste la Sofia împotriva premierului de dreapta Boiko Borisov şi a procurorului general Ivan Gheşev, pe care manifestanţii îi acuză de corupţie şi că servesc interesele unei oligarhii economice, nu pe cele ale cetăţenilor. Însă această manifestaţie a părut mai amplă faţă de cele deja obişnuite, aparent organizatorii reuşind să mobilizeze şi cetăţeni din alte părţi ale ţării care au venit la Sofia.

Proteste au avut loc şi în alte oraşe, printre care Ruse şi Varna. La Ruse manifestanţii au blocat podul peste Dunăre, potrivit agenţiilor EFE şi Novinite. Conform postului public bTV, citat de EFE, protestatarii au blocat de asemenea un punct de trecere a frontierei terestre cu România. Agenţiile menţionate nu precizează cât timp au durat aceste blocaje.

FOTO

2. -imagine fara descriere- (protest_sofia_02_septembrie1.png)3. -imagine fara descriere- (protest_sofia_02_septembrie3.png)

Proteste Sofia - LIVE VIDEO

 

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel