Iată 10 moduri de a cheltui mai puțin pe benzină în această vară, când prețurile cresc vertiginos. Trucuri direct de la specialiști

Alexandra Curtache |
Data publicării:

Prețurile la gaze au doborât recordurile în ultima perioadă, în contextul în care lumea se confruntă cu invazia Rusiei în Ucraina, iar cererea a crescut odată cu redeschiderea economiei. De aceea ți-am pregătit câteva trucuri pe care le poți folosi ca să chetui mai puțin pe combustibil.

Prețurile ridicate îi fac pe șoferi să se plângă, dar există câteva modalități de a obține un consum mai bun și de a reduce facturile la benzină, spune Teresa Di Felice, vicepreședinte adjunct la filiala din sudul și centrul Ontario a Asociației Canadiene a Automobilului, conform Global News.

 

Planificați-vă călătoriile

 

Economisirea benzinei și obținerea unui kilometraj mai bun începe înainte de a pleca de acasă. Dacă vă cercetați traseul și ascultați știrile despre trafic sau folosiți aplicațiile de condus, puteți evita zonele cu accidente și alte zone cu circulație lentă, ceea ce vă ajută să economisiți benzină.

O altă variantă este să vă faceți un traseu logic chiar și pentru deplasările pentru cumpărături, ca să nu mergeți de mai multe ori în același loc. "Uneori ieșim undeva și apoi ajungem acasă și ne spunem: "Oh, am uitat să merg în acel loc și ieșim din nou", spune Di Felice. "Încercați să vă gândiți la călătoriile pe care trebuie să le faceți, astfel încât să le puteți combina și să evitați ora de vârf."

 

Practicați o întreținere adecvată a vehiculului

 

Kilometrajul este mai bun atunci când vehiculele funcționează corect. Pentru a vă menține vehiculul în stare bună, specialiștii recomandă să vă asigurați că filtrele motorului sunt curate, lichidele de frână sunt completate și presiunea anvelopelor este optimă.

"Nu este bine pentru benzină și nici pentru mașina dumneavoastră, dacă conduceți cu pneuri sub sau chiar prea umflate", spune Di Felice.

Pentru a afla care este presiunea optimă, șoferii trebuie să caute îndrumări imprimate pe partea interioară a ușii mașinii de pe partea șoferului.

Pentru că șofatul, condițiile de drum și vremea pot avea un impact asupra presiunii, specialiștii sugerează să setați o alertă lunară pe telefon sau să vă marcați în calendar, astfel încât să revizuiți presiunea în mod regulat.

 

Evitați frânarea bruscă și pornirile cu „scârț” de pe loc

 

Mașinile consumă mai mult combustibil atunci când trec imediat de la oprire la deplasare cu viteză mare sau invers.

Atunci când conduceți, încercați să nu frânați în ultima secundă sau să apăsați puternic accelerația când plecați de la un semafor sau de la un semn de oprire pentru a economisi combustibil.

 

Călătoriți în grup

 

Dacă mergi într-o vacanță sau la drum lung, mai ia pe cineva cu tine în mașină. Fie că vă strângeți câțiva prieteni și faceți chetă, fie că faci BlaBlaCar, evită să suporți doar tu costurile, dacă oricum sunt atâția oameni care călătoresc în aceeași direcție cu tine. În plus este mult mai distractiv să ai companie, iar combustibilul nu va mai fi o problemă.

 

Evitați să țineți motorul deschis degeaba

 

"Oamenii au această idee că trebuie să pornească mașina înainte de a începe să o conducă pentru ca aceasta să se încălzească, pentru că ei cred că este mai bine pentru mașină", spune Di Felice.

Acest lucru poate fi adevărat, dacă conduci un model foarte, foarte vechi... dar nu este nevoie să faci să meargă o mașină mai nouă timp de două sau trei minute înainte de a porni la drum, consideră specialiștii.

Este destul de sigur să vă puneți în mișcare în 15-30 de secunde de la pornirea mașinii, iar faptul că nu lăsați autovehiculul la ralanti vă va economisi benzină și va ajuta mediul înconjurător.

 

Fiți strategic în privința aerului condiționat

 

"Aparatul de aer condiționat este o scurgere foarte mare pentru rezervorul de benzină, mai ales dacă alegeți funcția de max automat în mașină", spune Di Felice.

Ea le recomandă șoferilor să coboare geamurile înainte de a opta pentru aerul condiționat, să evite funcțiile de climatizare automată maximă pe care le au vehiculele și să nu mai lase mașinile la ralanti în lunile calde pentru a le răci înainte de a pleca.

 

Scoateți portbagajele de pe acoperiș, atunci când nu le folosiți

 

Dacă aveți diferite dispozitive de depozitare pe mașină, luați în considerare posibilitatea de a le scoate de pe vehicul, atunci când nu aveți nevoie de ele pentru a transporta bunuri. Aceste dispozitive creează o piedică pentru mașina dumneavoastră și pentru eficiența combustibilului, spune specialiștii.

 

Țineți cont de prețurile la benzină

 

Deși de multe ori nu puteți evita să faceți plinul de benzină atunci când mașina dumneavoastră este aproape goală, merită să urmăriți prețurile atunci când aveți o marjă de manevră. Mai multe site-uri web prezintă stațiile de benzină și notează prețurile acestora, astfel încât să puteți găsi oferte, iar site-urile de știri îi vor alerta adesea pe cititori când prețurile vor crește sau vor scădea cu câțiva bani, spune ea.

 

Căutați programe de loialitate

 

Multe benzinării, carduri de credit și alte programe de fidelizare oferă reduceri la benzină. Uneori, aceste programe vă permit să câștigați puncte de fiecare dată când alimentați, iar aceste puncte pot fi schimbate pentru alte recompense.

Di Felice spune: "Poate că nu economisiți direct la pompă, dar poate că economisiți câțiva dolari la o factură de cumpărături sau la altceva pe care îl cumpărați de obicei."

 

Faceți din aceste sfaturi un obicei

 

Cei mai mulți oameni știu ce trebuie să facă pentru a-și îmbunătăți kilometrajul sau pentru a economisi benzina, dar renunță cu ușurință să mai urmeze aceste îndrumări. Integrați sfaturile în rutina dumneavoastră, spune Di Felice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel