Iaşi. A fost ridicată SUSPENDAREA zborurilor spre Germania pentru muncitorii sezonieri. Anunţ OFICIAL

Andreea Cosma |
Data publicării:

Persoanele care au venit în cursul zilei de vineri la Aeroportul Internaţional Iaşi pentru a se îmbarca în curse charter pentru a pleca la muncă în Germania vor putea să călătorească în urma unei derogări, a informat directorul Aeroportului Internaţional Iaşi, Cătălin Bulgariu.

Potrivit sursei citate, în următoarele ore urmează să plece din aerogara Iaşi aproximativ 540 de persoane care trebuie să ajungă la muncă în Germania.

"Am primit aprobare pentru trei curse care vor decola astăzi cu destinaţia Germania, ca urmare a ridicării suspendării zborurilor. Acum avem în proces de îmbarcare pasageri pentru o aeronavă care va zbura către Baden Baden, urmând ca la ora 16,00 să fie cursa de Nuremberg şi la ora 18,00 cursa de Dusseldorf. Ne pare rău că pasagerii au fost nevoiţi să se întoarcă spre case în această dimineaţă, dar a fost ca urmare a suspendării zborurilor ca urmare a aplicării ordonanţei militare. Pentru că a fost dată derogare de la ordonanţa militară pentru ziua de astăzi procesăm îmbarcarea pasagerilor cărora le urăm succes la muncă în Germania", a declarat presei directorul Aeroportului Internaţional Iaşi, Cătălin Bulgariu.

Acesta anunţase vineri dimineaţă că au fost anulate aceste curse charter.

"Aşteptăm publicarea în Monitorul Oficial a unui ordin de ministru prin care se suspendă zborurile charter de astăzi (vineri n.r.). A intrat în vigoare ordonanţa militară prin care se vorbeşte despre aprobarea curselor aeriene cu 48 de ore înainte de către statul român, ceea ce face ca astăzi (vineri n.r.) şi mâine (sâmbătă n.r.) să nu existe zboruri. Din acest punct de vedere, zborurile de la ora 13,00 au fost anulate. În acest moment încercăm să discutăm cu firmele de recrutare care să preia oamenii şi să îi ducă înapoi acasă, pentru că nu va fi niciun zbor astăzi (vineri n.r.)", a explicat în cursul dimineţii de vineri, Cătălin Bulgariu, directorul Aeroportului Iaşi. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel