Huliganii italieni au schingiuit un copil român

Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:
A long line of supports wait outside of Walker Manufacturing before Paul Ryan's speech in Fort Collins on Wednesday. Hundreds of people crowded in the warehouse to hear Ryan speak.
A long line of supports wait outside of Walker Manufacturing before Paul Ryan's speech in Fort Collins on Wednesday. Hundreds of people crowded in the warehouse to hear Ryan speak.
Un băiat de 12 ani a fost agresat în centrul localităţii Casalgrande de un grup de copii. Singura vină a fost că era român.

Un copil român în vârstă de 12 ani a fost agresat în plin centrul localităţii Casalgrande (Reggio Emilia) de un grup de copii. Singura vină a fost că era român.

 

 

Potrivit unui martor, totul a fost premeditat. Palme şi lovituri care l-au trântit pe băieţel la pământ sângerând. Apoi vinovaţii au fugit. Copilul a fost ajutat de un băiat care a povestit tot ce a văzut părinţilor.  Aceştia au chemat de urgenţă carabinierii şi salvarea.  Episodul a declanşat mai multe polemici în localitate, făcând să redevină de actualitate problema huliganismului la Casalgrande. Pe internet s-a dezlănţuit chiar şi polemică de factură rasistă. «Ruşine, să agresezi un băieţel şi să-l laşi la pământ sângerând numai pentru că e român», spune revoltată o doamnă. «Şi când persoanele din est comit infracţiuni împotriva italienilor...?», a replicat un tânăr.

 

La rândul său, primarul localităţii Casalgrande, Alberto Vaccari, a reacţionat într-o manieră foarte dură şi hotărâtă: «Indiferent de naţionalitate, etnie şi religie, huliganismul este un fenomen deosebit de periculos. Să citeşti că există adulţi, care au o datorie educativă, ce deviază discursul de la evaluarea faptelor către reflecţii legate de naţionalitatea de origine a băieţelului este înfiorător şi îngrijorător. Victima violenţei trebuie să primească solidaritatea comunităţii noastre. Şi cei care spun că străinii sunt avantajaţi de Primării greşesc. Pe lista de aşteptare din localitatea noastră cei care au acces la locuinţe sociale sunt cu precădere italieni».

 

SURSA: Gazeta Românească

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel