Horoscop octombrie 2021. Efectele Soarelui în Balanță și Mercur retrograd: Profituri substanțiale pentru cinci dintre zodii

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Horoscop octombrie 2021. Efectele Soarelui în Balanță și Mercur retrograd Profituri substanțiale pentru cinci dintre zodii
Horoscop octombrie 2021. Efectele Soarelui în Balanță și Mercur retrograd Profituri substanțiale pentru cinci dintre zodii

Horoscopul lunii octombrie 2021: efectele Soarelui în Balanță, Mercur retrograd, Venus intră în Săgetător, Pluton direct și alte influențe pentru semnele zodiacale. Acestea sunt câteva dintre  mișcările importante ale astrelor pe cerul de octombrie.

Soarele va tranzita semnul Balanței între 22 septembrie și 22 octombrie 2021, când va intra în Scorpion. Ce vor aduce aceste zile pentru zodii, dar mai ales pentru nativii Balanță?

Balanța, ca toate semnele cardinale, marchează începutul anotimpurilor, în acest caz, primăvara australă și toamna nordică. În mod simbolic, este momentul în care natura și-a încheiat ciclul și se pregătește pentru odihna de iarnă. 

Balanța și guvernatorul său - Venus

 


Balanța aduce în balanța sa simbolul echilibrului, guvernată de Venus, aerul său este o respirație continuă de briză temperată și conservatoare. Cu toate acestea, este versatil și orice influență îl poate face să se schimbe, motiv pentru care nativii săi trebuie să fie atenți la schimbările capricioase și la indecizie.

Ca toate semnele de aer, Balanța are nevoie de stimulare intelectuală, de raționament și de conversație. Nativilor săi le place să se îmbrace și să miroasă bine, sunt eleganți, rafinați și bine crescuți. Ei au nevoie de dragoste și o caută în mod constant. Au un simț înnăscut al dreptății, sunt conciliante, știu să aplaneze diferențele și sunt deranjate de prezența în medii ostile.

Balanțele  sunt atrase de tot ceea ce este legat de Venus: artă, modă, decorațiuni, design și tot ceea ce este frumos și armonios. De asemenea, ei sunt puternic seduși de cultură în general, de poezie și de lectura bună. Relațiile umane, coexistența socială și diplomația sunt câteva dintre abilitățile lor; le place să se distreze și să petreacă, deși uneori pot fi indolenți și dependenți de ceilalți.

Părțile corpului care corespund Balanței sunt rinichii, fesele și regiunea lombară, de aceea sunt predispuși să sufere de dureri de talie și probleme renale și, prin asociere reflexă, și de dureri de cap.

Dacă Balanța are o hartă natală armonioasă, putem găsi următoarele virtuți: armonie, bunătate, sociabilitate, dreptate, blândețe, considerație pentru ceilalți, elevație morală și spirituală. Atunci când harta în ansamblu este nearmonioasă, defectele pot fi legate de vorbăria excesivă, permeabilitatea la influențele externe, incapacitatea de a lua decizii și setea excesivă de recunoaștere socială.

Ce sunt tranzitele planetare?


Un tranzit arată unde se află planetele la un moment dat, care este comparat cu pozițiile stelelor la momentul nașterii: harta natală.

Deoarece Soarele, Luna, Mercur și Venus se deplasează relativ repede, tranzitele lor sunt tranzitorii și rareori se corelează cu perioade semnificative. Marte și Jupiter sunt mai lenți, iar efectele lor pot fi resimțite timp de câteva luni sau, în cazul lui Jupiter, chiar un an sau mai mult.

Tranzitele planetelor mai lente - Saturn, Uranus, Neptun și Pluton - indică perioade destul de lungi în care efectele lor pot fi resimțite ca un "fundal". Orice tranzit al acestor planete avertizează asupra unor momente cheie de învățare, lecții, provocări care se prezintă prin schimbare.

Horoscop octombrie 2021

 


Mercur se află în prezent în tranzit în Balanță, unde a intrat pe 31 august, și va rămâne acolo până pe 6 noiembrie, când, după retrogradarea sa, va intra în Scorpion. Mercur va fi retrograd în Balanță între 27 septembrie și 18 octombrie.

Cu Mercur în Balanță, comunicarea devine mai diplomatică și mai plăcută, iar curiozitatea socială ne va face să fim mai atenți la evenimentele zilnice. Intelectul va fi activ, dar va ezita să ia decizii, iar relațiile vor avea tendința de a fi mai mult mentale decât emoționale.

Mercur în Balanță facilitează comunicarea în virtutea interesului său pentru ceea ce gândesc ceilalți. Din această poziție, atâta timp cât este directă, va facilita comunicarea cu eleganță, grație și diplomație pentru semnele Balanță, Gemeni și Vărsător. De asemenea, dar într-o măsură mai mică, vor beneficia Săgetătorii și Leii, facilitând profiturile.

Vor apărea idei originale sau inspirație intuitivă pentru afaceri sau schimbări și va exista tendința de a trăi experiențe interesante, lărgindu-ți orizontul mental și spiritual.

Berbecul, Racul și Capricornul sunt cei mai puțin favorizați de această poziție a planetei, pentru ei vor fi zile de dispersie a talentelor și de folosire greșită a propriului timp. Pot sosi vești nefavorabile legate de călătorii, contracte, înțelegeri și schimbări în planurile economice trasate, acestea se vor adânci odată cu retrogradarea.

În timp ce Mercur staționează și își începe mișcarea retrogradă, între 22 septembrie și 2 octombrie, se va afla într-un unghi ostil cu Pluton, planeta schimbărilor profunde și radicale, de asemenea staționară în această perioadă, deoarece va intra în mers direct pe 6 octombrie, după ce a retrogradat timp de aproape șase luni în mijlocul celui de-al treilea decanat al Capricornului. Aceste zile pot fi foarte tensionate, în general, și pot afecta în special mijloacele de transport și toate formele de mass-media sau de comunicare.

Neîncrederea sau suspiciunea pot influența luarea deciziilor personale, nu este un moment bun pentru a întreprinde călătorii sau pentru a semna acte în general, deși acest aspect îi va afecta mai ales pe cei cu puncte sensibile în ultimul decanat al Balanței, Berbecului, Racului și Capricornului, care sunt deja influențate de trecerea lui Pluton cu ceva timp în urmă cu procese de schimbări profunde și transcendente.

Mercur retrogradează în Balanță

 

Pe 4 octombrie, Mercur retrograd va face un trigon cu Jupiter, de asemenea retrograd, care tranzitează Vărsătorul, un alt semn de aer. În viața de zi cu zi, acest aspect se poate exprima prin abordări nerealiste și nepractice în comunicare, în chestiuni juridice sau în studii. Poate însemna să nu fim atenți la detalii sau să le evaluăm cu o credință exagerată.

În aceste zile nu ar trebui să ascultați promisiuni nerealiste sau să oferiți mai mult decât puteți oferi, deși probabil veți găsi drumul pavat pentru negocieri, trebuie să fiți atenți la astfel de detalii. Acest lucru va fi valabil mai ales pentru cei care au puncte sensibile în primele grade ale decanului al treilea din Vărsător, Balanță, Gemeni, Leu și Săgetător. Leu și Săgetător. 

Pe 10 octombrie, Mercur va face conjuncție inferioară cu Soarele, moment în care Mercur se va alinia între Soare și Pământ. După acest aspect, planeta se va ridica la orizont din ce în ce mai devreme decât Soarele, care își continuă mișcarea eternă de-a lungul zodiacului și se va îndepărta din ce în ce mai mult de planetă până când va ajunge la prima înălțime a dimineții.

Înainte de a deveni direct (pe 17 octombrie), Mercur își oprește mișcarea pe cer și devine staționar. În această perioadă, energia sa se intensifică puternic, iar Mercur exprimă o mare capacitate de concentrare și acuitate mentală, favorizând în mod fundamental Balanța și semnele de aer.

 

Saturn își reia mișcarea directă în Vărsător


După o lungă retrogradare, pe 11 octombrie 2021 Saturn își va relua mișcarea directă în gradul 6° 52' al Vărsătorului. Conform tradiției: "Orice planetă care își începe mișcarea directă, adică se află în a doua sa stație, va indica reînnoirea activității evenimentelor și a energiilor; și relansarea acestora sau mișcarea lor într-o direcție pozitivă".

Pașii lui Saturn au o mare importanță pentru destinul ființei umane, atât datorită caracterului lor determinant, cât și datorită duratei lungi a efectelor lor.

Saturn este descris ca fiind "maleficul major" și rolul său este de a ordona, organiza și structura existența în funcție de condiții specifice, de a-i conferi seriozitate, perseverență și un simț al organizării. Saturn este planeta reflecției, a experienței, este asociată cu respingerea, obstacolele, întârzierile, frigul, fatalitatea, tristețea și singurătatea, dar și cu cristalizarea, stabilitatea, structurarea, răbdarea, concentrarea și metoda.

Pentru Vărsător, Leu, Taur și Scorpion, mai ales pentru cei cu puncte sensibile în prima decadă, efectele se pot prezenta ca o perioadă de mari provocări, în care totul este amânat sau necesită un efort suplimentar. Este un tranzit care ne învață să recunoaștem, să apreciem efortul și să înfruntăm viața cu multă maturitate, seriozitate și responsabilitate, adoptând atitudinile și deciziile pe care logica și rațiunea le indică, indiferent de domeniul de viață afectat.

Saturn ne va cere întotdeauna organizare, constanță, răbdare și disciplină pentru a îndura încercările și lecțiile pe care, fără îndoială, le aduce mereu. Cum Saturn se află în Vărsător, el poate afecta ordinea, organizarea, structura, economia, sincronizându-se cu perioadele de restricții. Folosite în mod corespunzător, aceste energii pot fi asociate cu prudența, viziunea, organizarea și previziunea.

Saturn face ravagii în domeniul sănătății

 

Trebuie remarcat faptul că proiectele întreprinse în această perioadă vor da roade dacă vor fi realizate cu metodă și răbdare în execuție, realizate printr-o activitate intensă și un efort conștient. Este ideală pentru proiectele pe termen lung, deoarece, odată ce aceste realizări au fost puse în practică, Saturn garantează durabilitatea.

În domeniul sănătății, Saturn produce cristalizare și obstrucție, poate afecta dinții, oasele, în acest caz, fiind în Vărsător, mai ales vițeii și sistemul circulator, spre deosebire de Leu.

Vărsătorii, Leii, Taurii și Scorpionii vor trebui să se înarmeze cu răbdare și perseverență. Cel mai bun remediu al lui Saturn este doar munca grea, iar cel mai bun mod de a face față este să o înfrunți, să-ți sufleci mânecile și să te apuci de treabă.

Răbdare și să nu fim dezamăgiți dacă lucrurile nu merg conform planurilor noastre, va trebui să rearanjăm problemele importante ale vieții, ținând cont de faptul că răsplata nu va fi plăcerea, ci experiența și faptul că am dobândit înțelepciune, umilință și compasiune.

Saturn în tranzit poate fi asociat cu greutățile asociate persoanelor în vârstă, Saturn le reprezintă. Saturn ne pune față în față cu realitatea, iar aceasta poate fi cea mai mare problemă a sa. Trecerea timpului este cea care pune toate lucrurile la locul lor.

Saturn în tranzit, în conjuncție sau în aspect tensionat în raport cu punctele sensibile din hartă, restricționează, limitează și organizează tot ceea ce atinge. Din acest motiv, este un moment bun acum pentru acești nativi pentru a face ordine, pentru a dobândi responsabilități, pentru a începe sarcini care necesită disciplină, studii și cercetări îndelungate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel