Horodnicanu, şeful DIICOT, luat la întrebări de Tudorel Toader

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Horodniceanu a fost întrebat în cadrul interviului pentru şefia DIICOT despre problema achitărilor din ultima vreme.

Tudorel Toader a afirmat că problema achitărilor sau limitele libertăţii de exprimare ale magistraţilor s-au numărat printre temele abordate în cadrul interviului pe care procurorul-şef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, l-a susţinut vineri pentru un nou mandat în fruntea Direcţiei, a precizat ministrul Justiţiei.

Cel de-al doilea candidat a fost Oliver-Felix Bănilă, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău.

"Interviul a durat câte o oră pentru fiecare candidat. Au fost abordate probleme punctuale. Spre exemplu, domnul Horodniceanu a fost întrebat, printre altele, despre: problema achitărilor (cauze şi remedii), problema termenului rezonabil de finalizare a urmăririi penale (în condiţiile în care de 11 ani un dosar nu este încă finalizat) sau despre limitele libertăţii de exprimare ale magistraţilor", a susţinut Toader.

Toader a amintit că luni va fi definitivată procedura la Ministerul Justiţiei. Ministrul a mai precizat că din Comisia de interviu au făcut parte cinci membri, respectiv el şi patru secretari de stat din Ministerul Justiţiei.

Conform reglementărilor legale în vigoare, procurorul-şef al DIICOT este numit de preşedintele României, la propunerea ministrului Justiţiei, cu avizul CSM. Numirea se face pe o perioadă de trei ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel