Horodnicanu, şeful DIICOT, luat la întrebări de Tudorel Toader

Albert Diaconu / 12 mai 2018, 03:33 Salveaza PDF Comentarii

Horodniceanu a fost întrebat în cadrul interviului pentru şefia DIICOT despre problema achitărilor din ultima vreme.

Tudorel Toader a afirmat că problema achitărilor sau limitele libertăţii de exprimare ale magistraţilor s-au numărat printre temele abordate în cadrul interviului pe care procurorul-şef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, l-a susţinut vineri pentru un nou mandat în fruntea Direcţiei, a precizat ministrul Justiţiei.

Cel de-al doilea candidat a fost Oliver-Felix Bănilă, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău.

"Interviul a durat câte o oră pentru fiecare candidat. Au fost abordate probleme punctuale. Spre exemplu, domnul Horodniceanu a fost întrebat, printre altele, despre: problema achitărilor (cauze şi remedii), problema termenului rezonabil de finalizare a urmăririi penale (în condiţiile în care de 11 ani un dosar nu este încă finalizat) sau despre limitele libertăţii de exprimare ale magistraţilor", a susţinut Toader.

Toader a amintit că luni va fi definitivată procedura la Ministerul Justiţiei. Ministrul a mai precizat că din Comisia de interviu au făcut parte cinci membri, respectiv el şi patru secretari de stat din Ministerul Justiţiei.

[citeste si]

Conform reglementărilor legale în vigoare, procurorul-şef al DIICOT este numit de preşedintele României, la propunerea ministrului Justiţiei, cu avizul CSM. Numirea se face pe o perioadă de trei ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată.

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

23 mai 2018, 17:42 in Știri
HOROSCOP, joi, 24 mai, 2018

  TOP STIRI CELE MAIIti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?


Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

n-nxt.12