Holera se răspândește cu repeziciune în Mariupol; Ucraina cere mai multe arme occidentului

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Rusia își intensifică bombardamentele. Mii de civili au fost sfătuiți să fugă din ultimele bastioane ucrainene din Donbas / Foto ILUSTRATIV
Rusia își intensifică bombardamentele. Mii de civili au fost sfătuiți să fugă din ultimele bastioane ucrainene din Donbas / Foto ILUSTRATIV

Ucraina a cerut mai mult ajutor din partea Occidentului, solicitând livrări mai rapide de arme pentru a ține la distanță forțele rusești mai bine înarmate și sprijin umanitar pentru combaterea bolilor mortale.

În Severodonețk, micul oraș care a devenit centrul avansului Rusiei în estul Ucrainei și unul dintre cele mai sângeroase puncte fierbinți ale unui război intrat în cea de-a patra lună, au fost raportate noi lupte grele, potrivit Reuters.

În sud, primarul din Mariupol - redus la ruine de un asediu rusesc - a declarat că sistemele de salubritate sunt distruse, iar cadavrele putrezesc pe străzi.

Holera se răspândește cu repeziciune în Mariupol

 

„Există o epidemie de dizenterie și holeră ... Războiul care a luat peste 20.000 de locuitori ... din păcate, cu aceste focare de infecție, va mai face mii de victime în Mariupol", a declarat el la televiziunea națională.

El a făcut apel la Națiunile Unite și la Comitetul Internațional al Crucii Roșii să lucreze la stabilirea unui coridor umanitar pentru a permite locuitorilor rămași să părăsească orașul, care se află în prezent sub control rusesc.

Într-un bilanț al impactului mai larg al războiului, agenția ONU pentru alimentație a declarat că reducerea exporturilor de grâu și a altor produse alimentare din Ucraina și Rusia ar putea provoca foamete cronică pentru încă 19 milioane de persoane la nivel global în următorul an.

Președintele Volodimir Zelenski a cerut ca Ucraina să fie încorporată ca parte a Occidentului, cu garanții obligatorii pentru protecția sa.

Ucraina cere mai multe arme occidentului

 

Solicitând UE să accepte Ucraina ca țară candidată la aderare, el a declarat în cadrul unei conferințe la Copenhaga prin videoconferință: "Uniunea Europeană poate face un pas istoric care va dovedi că vorbele despre apartenența poporului ucrainean la familia europeană nu sunt doar vorbe."

Războiul din est, unde Rusia își concentrează atenția, este acum în principal o bătălie de artilerie în care Kievul este grav depășit, spun oficialii ucraineni.

Asta înseamnă că valul evenimentelor ar putea fi schimbat doar dacă Occidentul își îndeplinește promisiunile de a trimite mai mult și mai bun armament, inclusiv sisteme de rachete, pe care Washingtonul și alții le-au promis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel