Guvernul spaniol, deranjat de decizia Marii Britanii de a plasa în carantină cetăţenii care vin din Spania: "Este o ţară sigură"

Eva Anton |
Data actualizării: | Data publicării:

Spania a susţinut duminică faptul că rămâne o destinaţie turistică sigură, în pofida creşterii semnificative a numărului cazurilor de infectare cu noul coronavirus care a determinat Marea Britanie să restabilească măsura izolării la domiciliu pentru persoanele revenite de pe teritoriul spaniol, în mare parte turişti, relatează AFP.

''Spania este o ţară sigură. La fel ca alte ţări europene, Spania are noi focare. Nu este ceva neobişnuit. Cel mai important este că Spania depune mari eforturi pentru a controla focarele'', a declarat în faţa presei ministrul spaniol de externe Arancha Gonzalez Laya.

A doua destinaţie turistică mondială după Franţa, Spania speră să poată atrage suficienţi turişti, mai ales germani şi britanici, pentru a salva ce se mai poate din acest sezon estival.

Însă numărul cazurilor de COVID-19 s-a triplat în Spania în ultimele două săptămâni, mai ales în Catalonia, o importantă regiune turistică, şi în regiunea învecinată Aragon. Din cele peste 280 de focare de coronavirus monitorizate de autorităţi, cele mai grave sunt în oraşele Barcelona, Lerida şi Zaragoza.

Prin urmare, guvernul britanic a anunţat duminică reinstituirea măsurii izolării la domiciliu pentru 14 zile a persoanelor revenite din Spania, o decizie similară pentru 10 zile fiind luată de Norvegia, în timp ce Franţa a ''recomandat insistent'' cetăţenilor ei să evite călătoriile în Catalonia.

În acest timp autorităţile regionale spaniole iau măsuri tot mai drastice pentru a preveni apariţia unor noi focare de COVID-19, precum purtarea măştii, închiderea localurilor pe timp de noapte sau limitarea deplasărilor populaţiei.

Autorităţile din insula turistică spaniolă Mallorca au închis pentru următoarele două luni străzi cu pub-uri frecventate de tineri turişti germani şi britanici, după o serie de petreceri care nu au respectat regulile de prevenire a răspândirii noului coronavirus. O măsură similară a fost decisă pentru Puerto Ballena, o stradă din staţiunea Magaluf situată la circa 10 kilometri sud-vest de Palma şi care este preferată de turiştii britanici.

Însuşi ministrul german al sănătăţii, Jens Spahn, le-a cerut turiştilor germani aflaţi în Spania să respecte măsurile antiepidemice şi a avertizat că Mallorca ar putea deveni un al doilea Ischgl, referire la staţiunea din Alpii austrieci frecventată de turişti europeni, unde la începutul lunii martie s-a format un focar de coronavirus nedetectat atunci şi care a infectat numeroşi turişti străini care au răspândit mai departe noul coronavirus în ţările lor, printre care şi Germania

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel