Guvernul din Italia, bonus de 500 de euro pentru cumpărături de sărbători. Condiții

Nicoleta Baciu / 13 dec 2020, 16:18 Salveaza PDF Comentarii
cumparaturi_alimente
cumparaturi_alimente

În luna decembrie, Guvernul din Italia un nou bonus pentru cumpărături, în valoare de până la 500 de euro, familiilor cu posibilități economice reduse. Ajutorul a fost inclus în decretul „ristori ter” și este finanțat cu un fond de 400 de milioane de euro de către statul italian.

 

Bonusul pentru cumpărături (bonus spesa), în valoare de până la 500 de euro, poate fi solicitat la primăriile din localitatea de reședință, informează tg24.sky.it. Astfel, persoanele și familiile aflate în dificultate pot primi contribuții financiare pentru achiziționarea de alimente și alte produse de strictă necesitate. Valoarea bonusului poate varia de la un minim de 300 de euro la un maxim de 500 de euro, în funcție de numărul membrilor familiei, de venit și în general de condițiile de trai ale acestora.

Fondurile pentru acest bonus ajung la primăriile din teritoriu, care vor defini criteriile de acordare. Reprezentanții primăriilor sunt obligați să publice pe site-urile oficiale informații cu privire la modul în care vor fi acordate bonusurile pentru cumpărături și condițiile de îndeplinit pentru a putea beneficia de acesta. De asemenea, primăriile trebuie să pună la dispoziția cetățenilor formularul de cerere. Prin urmare, cetățenii trebuie să se adreseze primăriilor de reședință pentru a cunoaște detaliile specifice și modul de depunere al cererii.

 

Principalele condiții pentru solicitarea bonusului pentru cumpărături

 

Bonusul va fi oferit cu prioritate celor care nu beneficieză de alte ajutoare din partea statului, cum ar fi: RdC (reditto di cittadinanza) Rei (reddito di inclusione), Naspi (șomaj), indemnizație de mobilitate, fond de concediere, alte forme de sprijin oferite la nivel local sau regional. Solicitanții trebuie să fie rezidenți pe teritoriul localității unde fac cererea.Este posibil ca solicitanților să li se ceară anumite informații privind numărul membrilor familiei, situația imobiliară (casă cu ipotecă, chirie, fără adăpost); disponibilitatea banilor în contul curent; venitul membrilor familiei; formularul ISEE.

Prin urmare, persoanele interesate trebuie să intre pe site-urile oficiale ale primăriilor din localitățile de reședință, să caute pagina dedicată acestui bonus (bonus spesa), să verifice dacă îndeplinesc condițiile necesare, să completeze și să trimită cererea în modul incdicat, mai scrie tg24.sky.it.

Fiecare primărie stabilește o dată de expirare până la care se poate depune cererea pentru bonusul destinat cumpărăturilor în luna decembrie 2020.

[citeste si]

 

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy