Guvernator: 10 ucraineni au fost uciși de ruși în regiunea Donețk, dintre care doi copii

Alexandra Curtache |
Data publicării:

Cel puțin 10 ucraineni au fost uciși de ruși în regiunea Donețk, a anunțat, miercuri, guvernatorul regiunii, Pavlo Kirilenko.

Cel puțin 10 civili ucraineni, inclusiv doi copii, au fost uciși miercuri de forțele rusești în regiunea estică Donețk. Anunțul a fost făcut de guvernatorul regional Pavlo Kirilenko într-un mesaj online, citat de Sky News. Kirilenko nu a oferit alte detalii, dar a spus că alte șapte persoane au fost rănite.

Numărul victimelor bombardamentului asupra unui bloc de apartamente din Bakhmut, regiunea Donețk, a crescut.

Conform presei locale ucrainene, salvatorii au recuperat trupurile unei femei de 35 de ani și ale unui copil de doi ani din dărâmături.

Ofițerii de aplicare a legii desfășoară o anchetă preliminară în cadrul procedurilor penale pentru încălcarea legilor și obiceiurilor de război. Acest lucru a fost raportat în biroul procurorului din regiunea Donețk.

Potrivit anchetei, numărul total de morți este în prezent de 10 persoane, alte patru au fost rănite. S-a raportat inițial că doi bărbați, în vârstă de 43 și 44 de ani, și o femeie de 75 de ani au murit. Alte patru persoane, inclusiv trei copii cu vârste de 9, 12 și 17 ani, au suferit răni de diferite grade de gravitate.

Reamintim că, la 17 mai, trupele rusești au dat un atac aerian asupra Bakhmut . Unul dintre proiectile a lovit o casă.

 

Detalii despre bombardarea cinică a unei clădiri rezidențiale

 

La 17 mai, armata rusă a lansat un atac cu rachete asupra Bakhmut. Unul dintre proiectile a lovit o clădire rezidențială - o clădire cu cinci etaje s-a prăbușit. 

Rețineți că, în total, la 17 mai, ocupanții au tras asupra altor 11 sate și orașe din regiunea Donețk:

- Mariupol

- Soledar

- Avdiivka

- Estuar

- Toretsk

- Kostiantynivka

- Siversk

- Fier

- Bakhmut

- Nord

- Yablunivka

 

Ministerul Sănătății solicită raportarea copiilor răniți în timpul războiului. Unde trebuie să mergeți

 

Ministerul Sănătății întocmește un registru al copiilor răniți în timpul luptelor. Informațiile sunt necesare pentru ca acei copii să primească îngrijiri medicale în timp util, potrivit Ministerului Sănătății.

Ancheta ar trebui să se refere la copiii care au suferit nu numai traume fizice, ci și psihologice, precum și la cei care, din cauza agresiunii armate a Federației Ruse, nu pot primi îngrijiri medicale în timp util.

Informațiile colectate vor fi transmise Biroului președintelui Ucrainei și unui fond special, care va oferi asistență financiară reprezentanților legali ai copilului pentru tratament sau reabilitare.

Potrivit ombudsmanului ucrainean, la 18 mai 2022, 424 de copii au fost răniți ca urmare a agresiunii armate a Federației Ruse în Ucraina.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel