Gușă: Măcel în PSD. Ce se pregătește

StiriDiaspora Team |
Data actualizării: | Data publicării:

În interiorul PSD se pregătește un adevărat măcel în acest moment, subliniază consultantul politic Cozmin Gușă, potrivit informațiilor pe care le deține. Gușă crede că Dragnea poate declanșa o bătălie pentru care nu este pregătit.

"Din momentul în care ați lansat această știre prin sursele voastre, din calitatea de fost secretar al PSD nu mi-a fost foarte greu să aflu lucruri în plus. Este vorba despre un măcel în interiorul PSD în urma căruia nu putem analiza bine cine va ieși sub scut", a declarat Cozmin Gușă la Realitatea tv.

Consultantul politic subliniază că a fost o întreagă strategie a celor din jurul lui Dragnea să aibă oameni în Piața Victoriei la protestul Diasporei, în care n-a fost implicat partidul, ci au fost implicați "diverși apropiați".

"S-au impiedicat de procedura care implică prefectul, au apelat la prefect care, din informatiile mele, a fost apelată când se afla pe drum către un concediu în Italia, exact împreună cu Firea. S-a reușit, undeva în noapte, să vină să semneze ordinul. Treburile trebuiau mușamalizate. Dragnea a pus o presiune extrem de mare pe Firea, s-o oblige ca la audierile din comisie să mintă, lucru cu care nu a fost de acord. Speranța Cliseru a declarat presei, și de aici tot acest castel de cărți de joc extrem de prost construit de Dragnea s-a prăbușit", a explicat Gușă.

Liviu Dragnea consideră că nu se poate baza pentru minciună pe Firea și informația că pregătește mazilirea amândurora e clară, subliniază consultantul politic.

"Speranța Cliseru trebuie să plece, că a refuzat să mintă, iar Firea... Dragnea își pregătește oamenii ca să propună retragerea sprijinului acordat lui Firea. Sacrifică un bazin electoral al PSD pentru această lucrare pe care vrea s-o realizeze astfel încât ei să iasă curați. Dacă oamenii vor vedea că argumentația lor nu mai stă în picioare în fața procurorilor, îl vor trăda (pe Dragnea, n.r.)", a menționat Cozmin Gușă.

Aceste mișcări trebuie puse sub semnul disperării, punctează Cozmin Gușă. "Luciditatea este mult mai puțin prezentă. Dacă scapă de Firea, are șansa să scape și de majoritatea în Parlament. La început de septembrie se va putea petrece o debalansare a majorității... să avem un prim-ministru care nu va fi al PSD", dezvăluie consultantul politic.

În acest joc de șah de pe scena politică, ALDE joacă normalitatea, subliniază Gușă - " 'Suspendare Iohannis? Pardon, n-avem motiv. Referendumul pentru normalitate parcă nu e oportun' "

Dacă i se va retrage sprijinul politic, Gabriela Firea nu trebuie nici măcar să atace, explică Gușă.

"Ea rămâne primar. Trebuie să ne gândim la micile armate pe care Tudose sau Grindeanu le au în partid. Elementele se vor coagula. Ca să nu mai vorbersc despre Ioan Rus, care l-a contestat puternic pe Dragnea și pe ai săi. Fie că vorbim de Ponta și partidul lui, fie de cei de la PNL, trebuie să nu pierdem din vedere jocul de șah pe care îl fac ALDE. Vor conta foarte mult", a mai precizat consultantul politic, la Realitatea TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel