Groapă comună cu zeci de ucraineni uciși, găsită în Buzova, în apropiere de Kiev

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

 O groapă comună cu zeci de ucraineni uciși a fost descoperită în Buzova, un sat în apropiere de Kiev, a anunțat un oficial local, citat de Reuters.

Șeful comunității Dmytrivka, care include Buzova, Taras Didych, a spus pentru televiziunea ucraineană că trupurile au fost găsite într-un șanț în apropierea unei benzinării.

Nu a fost anunțat încă un număr al morților.

„Acum ne întoarcem la viață, dar în timpul ocupației am avut , mulți civili au murit", a declarat Didych.

Numărul tot mai mare de victime civile a declanșat un nou val de condamnări internaționale față de Rusia, în special din cauza sutelor de morți din orașul Bucea, la nord-vest de Kiev, care până săptămâna trecută a fost ocupat de forțele rusești, potrivit Mediafax.

Militarii au împușcat aproximativ 10 mașini cu oameni între satele Mylym și Mriya din districtul Kiev-Svyatoshinsky din regiunea Kiev, iar în Buzova a fost găsită o groapă comună cu civili.

Groapă comună cu zeci de ucraineni uciși, găsită în Buzova, în apropiere de Kiev

 


"Sunt 14 sate în comunitate, unele dintre ele erau sub ocupație. Acum ne întoarcem la viață, dar am avut locurile noastre "fierbinți" în timpul ocupației, mulți civili au murit. Este vorba de autostrada Kiev-Zhytomyr, în special între satul Myliy și satul Mriya, unde au fost împușcate aproximativ o duzină de mașini cu oameni. De asemenea, în apropierea benzinăriei din Buzova am găsit astăzi într-o groapă mai mult de "două sute" de civili. Au fost fapte de împușcături, când o persoană a fost ucisă de o lovitură directă", - a spus el.

Potrivit lui Didych, martorii acelor evenimente teribile sunt încă în viață.

"Au existat și fapte de supraviețuire uimitoare. Locuitorul nostru din Dmitrovka era la volan, BPM a tras în mașina lui, au tras și au așteptat ca mașina să ia foc... a reușit să se târască din ea, să ajungă la dispensar... glonțul a fost scos și s-a întors la muncă trei zile mai târziu, lucrând cu un excavator, restabilind alimentarea cu apă a satului", a declarat proprietarul terenului.

Acum, comunitatea revine la viață. Serviciile locale restabilesc alimentarea cu energie electrică și gaz și îndepărtează molozul, a adăugat șeful comunității.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel