Grevă pe aeroporturile din Italia, pe 28 mai. Vor fi afectate și zboruri WizzAir

Gabriel Nuță-Stoica |
Data publicării:

Pasagerii care zboară spre sau dinspre Italia s-ar putea confrunta cu perturbări grave marți, 28 mai, din cauza grevelor personalului aerian și de la sol de pe mai multe aeroporturi din întreaga țară. 

Personalul de cabină de la Air Dolomiti - o filială a Lufthansa care operează o serie de rute din nordul Italiei către Germania și invers - intenționează să intre în grevă timp de 24 de ore marți, în timp ce personalul de la operatorul aerian economic Wizz Air plănuiește o grevă de patru ore, de la 13.00 la 17.00. 

Zborurile programate de ambele companii aeriene ar putea suferi întârzieri și/sau anulări pe parcursul zilei, deși unele servicii vor fi garantate să funcționeze în mod normal în conformitate cu legile naționale privind greva, potrivit publicației The Local.

Personalul de handling de la Milano Linate, Milano Malpensa, Verona Villafranca și Veneția Marco Polo va participa la o grevă de 24 de ore, în timp ce personalul de pe aeroporturile Lamezia Terme, Crotone Sant'Anna și Reggio Calabria va face o grevă de două ore, de la 10.00 la 12.00.

Protestele pot duce la întârzieri sau anulări de zboruri la oricare dintre platformele aeroportuare implicate, precum și la întârzieri în operațiunile la sol, inclusiv în ceea ce privește serviciile de check-in și de predare sau colectare a bagajelor.

Transportatorul aerian ITA Airways a precizat într-un comunicat că a fost nevoit să anuleze 24 de zboruri - dintre care 23 programate pentru joi - cu destinația sau cu plecare din Milano Linate sau Veneția Marco Polo. 

Compania aeriană a precizat că pasagerii afectați de anulări sau de modificări ale orelor de plecare programate vor putea să își reprogrameze călătoria gratuit sau să solicite o rambursare integrală până duminică, 2 iunie.

Alte anulări nu au putut fi excluse, compania sfătuindu-i pe toți cei care ar fi trebuit să călătorească cu ei marți să verifice starea zborului înainte de a pleca spre aeroport.

Până la momentul redactării acestui articol, nicio altă companie națională, în afară de ITA Airways, nu a anunțat anulări de zboruri.

Ce zboruri sunt garantate de lege

 

În conformitate cu legislația italiană, serviciile programate să plece între orele 7.00 și 10.00 și între orele 18.00 și 21.00 sunt protejate de grevă și, prin urmare, ar trebui să se desfășoare în mod normal marți, potrivit Autorității Aviației Civile din Italia (Enac).

În plus, Enac a precizat că Air Dolomiti va garanta operarea normală a oricărui zbor programat să plece înainte de începerea grevei, în timp ce Wizz Air ar trebui să garanteze toate zborurile intercontinentale de intrare.

Puteți vedea o listă completă a zborurilor garantate pentru ambele companii aeriene pe site-ul Enac

Toți pasagerii care plănuiesc să zboare marți spre sau de pe aeroporturile italiene sunt sfătuiți să verifice statutul zborului cu compania lor aeriană înainte de a pleca.

Ce trebuie să faceți în cazul în care zborul dumneavoastră este anulat

Dacă zburați spre, dinspre sau în interiorul UE, aveți dreptul fie la rambursare, fie la o nouă rezervare, iar compania aeriană trebuie să vă ofere întotdeauna posibilitatea de a alege.

Dacă sunteți rezervat pentru un zbor ulterior și trebuie să așteptați mai mult de două ore, aveți dreptul la asistență, cum ar fi mâncare și băutură. Iar în cazul anulărilor cu preaviz scurt, este posibil să puteți solicita despăgubiri.

 

--------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel