Grevă generală, azi, în Italia: Blocaj în transporturile aeriene și locale. Probleme și în educație și sănătate

Gabriel Nuță-Stoica |
Data publicării:

Sindicaliștii anunță o grevă generală în transporturi, azi, în Italia. Vor fi afectate atât sistemele de transport local, cât și cursele aeriene. 

Se anunță haos în Italia. Sindicaliștii din educație, sănătate, din transportul public și aerian opresc activitatea atât în sectorul public, cât și în cel privat, timp de 24 de ore.

Oamenii sunt nemulțumiți de salarii și consideră că finanțarea războiului din Ucraina sărăcește Italia.

Italienii o duc tot mai greu, facturile au crescut foarte mult în această iarnă care a fost o perioadă foarte grea.  Sindicaliștii spun că finanțarea războiului din Ucraina, miliardele de euro care se duc într-un război distructiv sărăcesc țara. Ei acuză și ”sifonările de la buget” și tăierea investițiilor din sănătate. Cele mai afectate sunt clasele sociale defavorizate, a transmis din Italia, corespondentul TVR, Alberta Forgiarini.

Greva va ține 24 de ore, până la miezul nopții, și afectează sectoare din sănătate, educație și transportul aerian și transportul în comun din anumite orașe.

Serviciu minim garantat este asigurat

 

Vor fi garantate zborurile între orele 7 și 10 dimineața și 18-21 , dar toate aeroporturile au afișate avertismente pentru verificarea curselor și transmit că vor fi garantate doar zborurile intercontinentale.

Sindicatele cer garantarea unui salariu minim garantat, deoarece în Italia nu există această reglementare. În Italia începe astăzi o minivacanță până marți, când este Ziua eliberării de sub dominație nazistă și fascistă a Italiei, după al Doilea Război Mondial.

Companiile aeriene au emis alerte de călătorie

 

Mai multe companii aeriene au emis alerte de călătorie potrivit cărora unele dintre serviciile lor ar putea fi anulate sau întârziate, dar ITA Airways, ca de obicei, nu a emis niciun fel de indicații care să pretindă că zborurile vor continua conform programului.

Ar trebui să monitorizați modificările zborurilor către și prin Italia, deoarece acestea ar putea fi afectate de această grevă.

De obicei, aceste greve din Italia afectează zborurile între anumite ore ale zilei, existând un serviciu minim garantat.

Regulamentul CE 261/2004 impune ca pasagerii afectați să fie rerezervați cât mai curând posibil (pasagerii, nu companiile aeriene). Companiile aeriene trebuie, de asemenea, să asigure Duty to Care (cazare și masă) în cazul unor întârzieri mari.

În această primăvară, sindicaliștii din Germania, Italia  sau Franța au organizat mai multe greve care au afectat în mod semnificativ călătoriile cu avionul.

 

----------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH 

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6 

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel