Grevă de amploare în Germania. Traficul feroviar va fi paralizat timp de două zile

Gabriel Nuță-Stoica |
Data publicării:
Grevă în Germania: Traficul feroviar va fi dat peste cap
Grevă în Germania: Traficul feroviar va fi dat peste cap

Traficul feroviar va fi paralizat în Germania timp de două zile, după ce liderii sinicatului EVG au anunțat o amplă mișcare de protest 

Se anunță o grevă de amploare în Germania. Sindicatul EVG a anunțat că va paraliza traficul feroviar în Germania pentru 50 de ore, începând de duminică seara, 14 mai. Pentru navetiști și călători, aceasta este o reală problemă, fiind al treilea protest de acest fel din cauza conflictului salarial actual.

Ce trenuri sunt afectate de greva EVG

 

Potrivit publicației germane Wochenblatt, greva de avertisment ar trebui să dureze 50 de ore, iar traficul feroviar va fi paralizat de duminică seara, ora 22:00, până marți noaptea la miezul nopții. Astfel, rămân în depouri trenurile care circulă pe distanțe lungi, cele regionale și de marfă, după cum a anunțat EVG joi.

Odată cu greva de avertisment la nivel național, sindicatul vrea să crească presiunea asupra angajatorilor în disputa salarială în curs cu Deutsche Bahn și alte 50 de companii feroviare.

A treia grevă de avertisment la nivel național

 

Această nouă grevă a fost declanșată, "întrucât se întâmplă puține lucruri la masa negocierilor", a declarat, joi, reprezentantul pentru negocieri colective EVG, Cosima Ingenschay.

"Suntem în grevă pentru un total de 50 de ore și creștem astfel presiunea semnificativ pentru că angajatorii nu ne lasă altă alegere", a spus negociatorul Kristian Loroch.

Negocierile colective în sectorul feroviar au loc de la sfârșitul lunii februarie.

Greva de duminică este a treia grevă de avertisment la nivel național pe care EVG a organizat-o. În martie, împreună cu sindicatul Verdi, a paralizat o mare parte din transportul public, inclusiv majoritatea aeroporturilor, pentru o zi. A doua grevă din aprilie s-a limitat la o perioadă de opt ore, dar a provocat perturbări și în traficul pe distanțe lungi.

Sindicatul EVG, care negociază în numele a 230.000 de lucrători, inclusiv 180.000 la Deutsche Bahn, solicită o creștere a salariului cu 12%, sau cel puțin 650 de euro pe lună, mai scrie sursa citată.

 

-------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din Germania, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link: 

-> https://chat.whatsapp.com/IsdGvKkdEY4JJhueZBrtNW  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel