Greva benzinăriilor în Italia: Benzinăriile se închid din această seară, pentru 48 de ore consecutive

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Angajaţii benzinăriilor din toată Italia intră în grevă pentru 2 zile, din această seară. Sindicaliştii sunt nemulţumiţi de decizia guvernului de a obliga benzinăriile să afişeze şi preţul mediu naţional lângă cel al distribuitorilor, ca măsură de descurajare a scumpirilor nejustificate.

În aceste două zile, vor rămâne deschise doar câteva benzinării de urgenţă din oraşe şi de pe autostrăzi.

Greva  va începe pe toate drumurile din Italia marți, 24 ianuarie 2023, la ora 19.00, și va dura 48 de ore neîntrerupte, până joi, 26 ianuarie 2023, la ora 19.00. Ore diferite pe autostrăzi: greva începe marți, 24 ianuarie 2023, la ora 22.00 și se va încheia joi, 26 ianuarie 2023, la ora 22.00.

În Italia, de la anularea reducerii accizelor de către guvernul condus de Georgia Meloni, au avut loc creşteri continui ale preţurilor la carburanţi. Din acest motiv, executivul de la Roma a intervenit cu o măsură de întărire a controalelor şi de atragere a atenţiei asupra creşterilor anormale de preţuri.

Greva benzinăriilor în Italia

 

Sindicatele intră în grevă din cauza Decretului-lege privind transparenţa preţurilor, în vigoare de la 15.01.2023 şi cer modificarea măsurii. Mai presus de toate, benzinăriile sunt împotriva regulii care le obligă să afişeze preţul mediu naţional, alături de preţul practicat de distribuitor. Decretul conţine sancţiuni severe pentru cei care încalcă legea, inclusiv închiderea staţiei pentru o perioadă de până la 90 de zile.

Guvernul, în loc să fie deschis pentru o confruntare cu privire la problemele reale ale sectorului nostru, continuă să vorbească despre transparenţa şi zone de umbră, doar pentru a-şi ascunde propriile responsabilităţi şi pentru a evita dezbaterea, sugerând o vină pentru speculaţii ale benzinăriilor care pur şi simplu nu există - comentează sindicatele care organizează acest protest, transmite RRA.

Benzinăriile din Italia se închid din această seară, pentru 48 de ore consecutive

 

La nivel național, pe drumurile urbane și suburbane, 50% din benzinăriile care ar fi deschise în zilele de sărbătoare vor trebui să rămână active. Este probabil că se va acorda prioritate benzinăriilor care sunt complet automatizate.

Pe autostrăzi, prin lege, va trebui să existe cel puțin o benzinărie funcțională la fiecare sută de kilometri. Fiecare regiune va trebui să comunice ce benzinării vor rămâne deschise pe autostrăzile de pe teritoriul său, în timp ce cele de pe drumurile normale vor fi identificate de prefecturi. În ceea ce privește autostrăzile, unele regiuni au anunțat deja ce benzinării vor rămâne deschise: în special Emilia Romagna, provinciile autonome Trento și Bolzano și Lombardia.

În plus, reprezentanții categoriei au făcut cunoscut faptul că este posibil ca unele dintre pompele care sunt gestionate direct de companiile petroliere să nu participe la grevă. Motivul este că lucrătorii care lucrează la aceste tipuri de benzinării au adesea o situație contractuală diferită și s-ar putea să nu se poată alătura grevei, potrivit FanPage.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google NewsGet it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel