Greva anunțată de Crăciun și Revelion pentru aeroporturile din Spania se amână

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Spania. Sindicatele companiei aeriene Iberia amână greva anunțată de Crăciun și Revelion. Spania. Sindicatele companiei aeriene Iberia amână greva anunțată de Crăciun și Revelion.jpg
Spania. Sindicatele companiei aeriene Iberia amână greva anunțată de Crăciun și Revelion. Spania. Sindicatele companiei aeriene Iberia amână greva anunțată de Crăciun și Revelion.jpg

Decizia sindicatelor din Spania de a amâna convocarea oficială a grevei în sectorul de handling (servicii de rampă, bagaje) a companiei Iberia este motivată de intrarea Guvernului în calitate de mediator. Dacă nu se va ajunge la un acord, greva va avea loc după Revelion, spun sindicatele.

Surse din sector consideră că anunțul sindicatelor CCOO și UGT salvează o primă parte a consecințelor conflictului de muncă privind externalizarea serviciilor de transport ale companiei aeriene, în condițiile în care grevele nu vor mai avea loc pe 29, 30 și 31 decembrie și 1 ianuarie.

Conform legislației muncii, când vine vorba despre serviciile publice, apelurile de grevă trebuie făcute cu cel puțin zece zile calendaristice înainte de momentul intrării în vigoare.  În absența unui acord, grevele trebuie organizate la sfârșitul sărbătorilor, scrie 20minutos.es.

Amânarea apelului de grevă este motivată de intrarea Guvernului, prin Ministerul Transporturilor, în calitate de mediator în acest conflict. Departamentul condus de Óscar Puente a fost în contact cu reprezentanții Iberia și miercuri, 20 decembrie, sindicatele UGT și CCOO au anunțat că „în lumina deschiderii unui nou cadru de negociere în care Guvernul va interveni, într-un act de responsabilitate, acestea au convenit să amâne apelul de grevă pentru a încerca să ajungă la mult așteptatul acord în ședințele care vor avea loc începând de joi”.

Grevă de Crăciun și Revelion în Spania: angajații serviciilor la sol ai companiei Iberia își suspendă munca

În acest sens, Puente a subliniat că acest sfârșit de an este „un moment critic”, odată cu pregătirea decretului-lege, bugetele generale de stat și, de asemenea, „cu o grevă convocată în Iberia pe care vom vedea dacă putem anula”.

Ministerul Transporturilor este convins că înțelegerea dintre sindicate și Iberia va avea loc, subliniind că Iberia este o companie privată, deci rolul ei nu poate fi același ca și cum ar fi o companie publică.

--------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din SPANIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link:

-> https://chat.whatsapp.com/GS0fhMGHpuhLxn63v90nS4 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel