Grecia. Medicii din privat, chemați să dea o mână de ajutor în spitalele publice. Ordinul, emis de Guvern

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

Medicii din sectorul privat din cinci regiuni din nordul țării au primit ordin de la Guvern să dea asistență sistemului de sănătate, în contextul în care Grecia se confruntă cu o creștere a numărului de COVID-19.

Guvernul cere ajutorul medicilor din sectorul privat în condițiile în care spitalele publice și secțiile de terapie intensivă sunt copleșite de creșterea numărului de infecții din ultimele săptămâni.

Ordinul este valabil timp de o lună. Grecia a raportat miercuri 6.682 de noi infecții cu coronavirus și 87 de decese, ceea ce ridică numărul total de infecții la 853.841 de la începutul pandemiei, în timp ce 17.012 persoane au murit.

La începutul lunii noiembrie, guvernul a impus restricții pentru cei nevaccinați, în încercarea de a reduce creșterea vertiginoasă a numărului de infecții.

Premierul Kyriakos Mitsotakis este așteptat să se adreseze națiunii în cursul zilei de joi, făcând apel la mai mulți greci să se vaccineze. Aproximativ 61,8% dintr-o populație de aproximativ 11 milioane de locuitori sunt complet vaccinați, în timp ce autoritățile sperau ca până în toamnă să atingă o rată de vaccinare de aproximativ 70%.

În altă ordine de idei, reamintim că vin și vești bune privind sfârșitul pandemiei de coronavirus.

 

Bill Gates, anunț despre sfârșitul pandemiei de coronavirus: Rata de infectare va scădea sub nivelul gripei

 

Bill Gates anticipează sfârşitul pandemiei: Decesele şi infecţiile cu COVID-19 ar putea scădea sub nivelul gripei sezoniere. Cu ajutorul imunităţii naturale şi cea dată de vaccin şi tratamentele orale emergente, „rata mortalităţii şi rata infectării ar trebui să scadă masiv”, a declarat fondatorul Microsoft, joi, la Bloomberg New Economy Forum din Singapore.

Problemele privind vaccinarea împotriva Covid-19 vor fi diferite anul viitor, a spus Gates, pe măsură ce problemele de aprovizionare sunt rezolvate. Cea mai mare provocare va fi logistica de distribuire a vaccinurilor.

„Vaccinurile sunt un lucru foarte bun, iar constrângerile de aprovizionare vor fi în mare măsură rezolvate în prima parte a anului viitor şi, prin urmare, vom fi limitaţi doar de logistică şi cerere”, a spus Gates. Gates spune că nu este clar care va fi nivelul cererii, mai ales în locuri precum Africa subsahariană.

El a adăugat că lumea ar trebui să depună eforturi pentru a eradica gripa, de asemenea, pentru a reduce ameninţările care pot duce la alte pandemii, potrivit Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel