Greșeala majoră a PSD. Scenariul cu Iohannis CÂȘTIGĂTOR la CCR

Narcis Popa |
Data actualizării: | Data publicării:

Deputatul independent Remus Borza spune ca prin ultima declarație dată, președintele Klaus Iohannis a dezvăluit planul pe care l-a pus la cale și care-l poate face câștigător la CCR, datorită grabei PSD. 

Iată declarația lui Klaus Iohannis: 

"Doamna prim-ministru mi-a trimis, în scris, fără să mă contacteze, o solicitare de remaniere a Guvernului. După care, fără să aștepte răspunsul, mi-a mai trimis o solicitare de remaniere a Guvernului, după care mi-a mai trimis hârtii, toate fără să caute o discuție sau un dialog cu mine," a spus Klaus Iohannis. 

Scenariul lui Remus Borza 

Guvernul a cerut revocarea unor miniștri și a nominalizat alți miniștri. În două cazuri, Klaus Iohannis nu s-a pronunțat asupra revocării. Prin urmare, potrivit ipotezei sugerate de către Remus Borza, Guvernul nu a tranșat problema revocării, nici în sensul s-o fructifice, adică să reușească schimbarea miniștrilor, nici în sensul să-i fie respinsă cererea, pentru a fi apoi rezolvat conflictul de natură constituțională la CCR.

Klaus Iohannis va aștepta 

Ulterior, a intervenit demisia miniștrilor, act unilateral. După demisie, fără a aștepta un răspuns de la Președinție, premierul Viorica Dăncilă a trimis pe masa de la Cotroceni alte două propuneri de miniștri, pe care Klaus Iohannis avea dreptul să-i respingă ca și cum ar fi fost primul refuz, potrivit legii. Președintele a tervigersat, PSD s-a grăbit cu declanșarea unui conflict constituțional și, deși partidul de la Putere are dreptate pe fond, Klaus Iohannis făcând un joc, președintele este acoperit. Legea nu prevede ce înseamnă termen rezonabil și, până să acționeze președintele, s-au schimbat regulile jocului. Klaus Iohannis va aștepta până când CCR va lua o decizie, așa cum a și spus, care CCR va constata că suntem la prima nominalizare și, prin urmare, va avea dreptul să respingă miniștrii propuși acum pentru Transporturi și Dezvoltare. Apoi, premierul Viorica Dăncilă va propune alți doi miniștri pentru cele două ministere-cheie, ceea ce anunță un conflict ce nu se va încheia curând.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel