Grădinarii cu experiență folosesc semințele de in pentru înflorirea luxuriantă a plantelor de interior

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Grădinarii cu experiență folosesc semințele de in pentru înflorirea luxuriantă a plantelor de interior. Sursa - pixabay.com
Grădinarii cu experiență folosesc semințele de in pentru înflorirea luxuriantă a plantelor de interior. Sursa - pixabay.com

Îngrășămintele de înaltă calitate joacă un rol important pentru plante. Prin urmare, florile de interior nu pot trăi mult timp doar cu apă.

Ele trebuie să fie hrănite cu toți nutrienții necesari pentru o creștere sănătoasăÎn caz ontrat, plantele nu vor înflori. În plus, în lipsa de substanțe utile,  plantele își pot pierde aspectul decorativ. Din această cauză, hrănirea este foarte importantă pentru florile de interior.

De asemenea, este necesar să se asigure că hrana este de calitate înaltă. Acesta este motivul pentru care să te bazezi pe îngrășămintele achiziționate nu este cea mai bună opțiune. Este mai bine să pregătești acasă un îngrășământ. Astăzi îți vom spune cum să faci un stimulator simplu, dar eficient din doar 1 lingură de semințe de in.

Acest îngrășământ va trezi planta și o va face să înflorească cu o nouă vigoare. Rezultatul va fi vizibil în curând.

 

Care este beneficiul unui astfel de îngrășământ?

 

Semințele de in sunt o sursă excelentă de multe elemente care contribuie la creșterea rapidă și la înflorirea activă a plantelor de casă. Sunt bogate în proteine, grăsimi sănătoase și fibre. Semințele de in conțin și vitamine din diferite grupe (B1, B6, E) și multe minerale (magneziu, zinc, seleniu și fier).

Datorită compoziției sale bogate, acest produs servește ca bază ideală pentru hrănirea naturală sub formă de infuzie, care saturează florile de interior cu toate substanțele necesare.

 

Pregătirea și utilizarea îngrășământului din semințe de in

 

Vei avea nevoie: 1 lingură de semințe de in, o lingură de bicarbonat de sodiu, 3 litri de apă curată

Semințele de in se pun într-un recipient mare și adânc. Se adaugă bicarbonat de sodiu și un litru de apă curată la temperatura camerei. Amestecă bine. Lăsați amestecul timp de 3-4 ore. Apoi trebuie mixat cu un blender de imersie. Se strecoară infuzia printr-o sită.

Se toarnă 2 litri de apă în soluția rezultată și se amestecă totul bine. Îngrășământul este gata de utilizare.

Toarnă amestecul sub rădăcinile florilor de casă sau îl poate fi pus într-un recipient cu un pulverizator pentru a stropi frunzele. Repetă ​​această procedură nu mai mult de o dată pe lună.

Nu exagera atunci când aplici un astfel de îngrășământ. Deoarece infuzia se dovedește a fi foarte hrănitoare, ar trebui să utilizezi hrănirea cu semințe de in o singură dată pe lună. Folosește un astfel de instrument în mod regulat și vei vedea cum se vor transforma plantele tale de interior.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel