Google Pay a ajuns în România. Se vor putea face plăți cu telefonul mobil 

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

 Consumatorii români, utilizatori de Android, vor putea efectua plăţi contactless rapide şi sigure atât în magazine fizice, cât şi online, cu ajutorul telefonului mobil, după ce Mastercard a extins serviciul Google Pay pentru posesorii de carduri Mastercard din Austria, Bulgaria, Estonia, Grecia, Letonia, Lituania, Olanda, Portugalia, România şi Ungaria.

Potrivit unui comunicat al companiei, Mastercard oferă serviciul Google Pay în parteneriat cu o serie de bănci şi fintech-uri, care includ, dar nu le limitează la: Banca Transilvania, CEC Bank, Curve, LHV Pank, N26, Revolut, Swedbank, TransferWise şi Viva Wallet. Lansarea vine în continuarea eforturilor Mastercard de a oferi soluţii inovatoare, care simplifică vieţile consumatorilor.

Creşterea tranzacţiilor contactless a fost accelerată de pandemie, procentul ajungând aproape de 80% în Europa. Pe măsură ce consumatorii au început să folosească mai rar numerarul, mulţi dintre ei au preferat opţiunile contactless, acestea fiind metode de plată sigure, convenabile şi rapide, şi este de aşteptat ca această schimbare să treacă testul timpului.

"Inovaţia şi opţiunile în materie de plăţi reprezintă o parte importantă a modului prin care îmbunătăţim viaţa de zi cu zi a oamenilor. Având în vedere că igiena a devenit o prioritate de top pentru mulţi oameni, dorim să asigurăm, în continuare, soluţii inovatoare pentru plăţi fără contact. Lansarea serviciului Google Pay le permite consumatorilor să aleagă cea mai sigură şi convenabilă metodă de plată care se potriveşte nevoilor din orice moment. În acest scop, suntem încântaţi să ne unim forţele cu Google pentru a le oferi clienţilor noştri rapiditate, simplitate şi confort", a declarat Milan Gauder, vicepreşedinte executiv Product & Innovation Mastercard în Europa, relatează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel