Glovo, amendată pentru că nu a făcut carte de muncă livratorilor 

Bogdan Bolojan |
Data publicării:
glovo food panda
glovo food panda

Spania a amendat Glovo, afacerea locală a firmei de livrare de mâncare Deliveroo Hero, cu 79 milioane de euro pentru presupusa încălcare a legislaţiei muncii, a anunţat miercuri ministrul Muncii, Yolanda Diaz, transmite Reuters.

Conform unor noi reguli adoptate în mai de Guvernul de la Madrid, companiile care livrează mâncare în Spania au la dispoziţie trei luni pentru a-şi transforma curierii în angajaţi cu carte de muncă, una din primele legi din Europa care reglementează drepturile muncitorilor din aşa numita economie informală (gig-economy n.r.). Noile reguli au intrat în vigoare imediat, iar companiile au avut la dispoziţie 90 de zile pentru a se conforma.

Glovo a anunţat că va contesta decizia. Conform ministrului spaniol al Muncii, Glovo nu a contribuit la asigurările sociale şi a făcut alte plăţi în perioada 2018 - 2021 deoarece nu i-a angajat pe livratorii săi cu contracte oficiale.

Ministrul spaniol al muncii: "Glovo a încălcat drepturile angajaților"



"Glovo a încălcat drepturile fundamentale ale angajaţilor şi a obstrucţionat investigaţia. Din acest motiv a fost impusă amenda şi îi vom face să respecte legea", le-a spus Diaz jurnaliştilor.

Oficialii Glovo au dat asigurări că au colaborat deplin la investigaţie, care ar fi avut loc înaintea adoptării noii legislaţii.

Ministrul Muncii a explicat că Glovo a refuzat să facă contracte de muncă la peste 10.600 de livratori din Barcelona şi Valencia, de când a intrat în vigoare noua legislaţie.

vezi și

Livrările de mâncare au dus la consumul unui număr uriaș de burgeri

 

Românii au cumpărat mai mult de 6,1 milioane de burgeri în perioada mai 2021- mai 2022, bucureştenii fiind cei mai mari consumatori, în condiţiile în care au fost responsabili pentru aproape 41% din cantitatea totală, respectiv de 2,5 milioane, potrivit unei analize realizate de o aplicaţie de livrare.

La nivel global, România ocupă locul patru în ceea ce priveşte comenzile ce conţin burgeri, iar topul oraşelor din ţară cu cel mai mare "consum" de burgeri este format, în ordinea comenzilor, din Bucureşti, Constanţa, Timişoara, Cluj-Napoca, Craiova şi Iaşi.

"Burgerii se află printre produsele preferate comandate de români, iar sărbătorile anuale nu fac excepţie, de aceea, românii au comandat peste 6.000 de burgeri cu ocazia Crăciunului şi peste 8.000 de burgeri cu ocazia sărbătorilor Pascale. 15% dintre burgerii comandaţi în perioada analizată sunt reprezentaţi de opţiunile vegetariene sau vegane, iar 9% dintre comenzi sunt plasate între 23:00 - 2:00. Vineri este ziua în care se comandă cei mai mulţi burgeri", arată analiza realizată de Glovo pe perioada mai 2021 - mai 2022.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel