Giorgia Meloni, amenințată cu moartea dacă elimină venitul de cetățenie: „Atenție! Oprește-te cu chestia asta altfel...”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Italia prezintă sindicatelor un plan contestat de reformă fiscală
Italia prezintă sindicatelor un plan contestat de reformă fiscală

Prim-ministrul italian Giorgia Meloni și fiica sa de 6 ani au primit amenințări cu moartea pe internet dacă desființează Venitul de Cetățenie.

Autorul amenințărilor la adresa premierului Giorgia Meloni a fost identificat de poliție. La dispoziția Procurorului din Siracuza, personalul Poliției Poștale și Digos au efectuat o percheziție a unui tânăr de 27 de ani, șomer, cu domiciliul în provincia Arezzo, cercetat pentru violență privată agravată împotriva primului ministru.

Din cele aflate, polițiștii au ridicat dispozitive electronice și,în timpul percheziției informatice, au avut confirmarea că contul aparținea suspectului și a fost ridicat. Se fac cercetări pe diverse dispozitive. Perchezițiile au fost efectuate de către Poliția Poștală a Siciliei de Est și de către Digos de la Sediul Poliției din Siracuza.

Venitul de cetățenie din Italia. 800.000 de beneficiari nu vor mai primi acest ajutor din 2023: „Unii sunt alergici la muncă”

 

„Atenție, oprește-te cu chestia asta de a elimina venitul de cetățenie!”

 

„Dacă desființezi veniturile, te voi omorî pe tine și pe fiica ta”. „Este nevoie de moartea ta și a fiicei tale?”. „Atenție, oprește-te cu chestia asta de a elimina venitul de cetățenie, altfel te omor, înțelegi?”. Acestea sunt câteva dintre mesajele, raportate de contul de Twitter Fratelli d'Italia, postate astăzi de un utilizator, care au un conținut similar altor amenințări sociale la adresa premierei pentru politicile sale privind venitul de cetățenie. Amenințări cu moartea la adresa ei și a fiicei sale pe care partidul, unindu-se în jurul Giorgiei Meloni, le stigmatizează.

 

„Alimentarea furiei sociale pentru a strânge niște voturi este periculoasă. Sper că Giuseppe Conte se gândește la asta un minut și condamnă fără ezitare acești oameni violenți”, a scris pe Twitter managerul organizației Giovanni Donzelli, a cărui voce iese în evidență împreună cu cea a subsecretarului pentru Implementarea programului de guvernare Giovanbattista Fazzolari, convins că amenințările grave sunt „produsul climatului de ură este alimentat de afirmațiile false a celor care încearcă să obțină un consens ușor asupra neliniștii sociale”. Partidul respinge cu indignare amenințările grave și invită toate forțele politice să se solidarizeze și să facă la fel.

Giorgia Meloni, care a preluat mandatul în octombrie, a criticat întotdeauna venitul cetățenilor, care a fost introdus în 2019, argumentând că persoanele apte de muncă aflate în vârstă de muncă nu ar trebui să li se permită să trăiască pe termen nelimitat din subvențiile de stat. Conform propunerilor incluse în bugetul 2023, aflat în prezent în dezbatere în parlament, plățile pentru venitul cetățenilor vor fi retrase după opt luni, cu excepția gospodăriilor cu copii, a persoanelor cu vârsta de cel puțin 60 de ani și a persoanelor cu dizabilități.

Români arestați în Italia, după ce au cerut Venit de Cetățenie pentru 9.000 de români. Au încasat ilegal peste 20 de milioane de euro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel