Gimnastică: Ioana Stănciulescu, campioană europeană. Avem o nouă Nadia

Bogdan Bolojan |
Data actualizării: | Data publicării:

Românca Ioana Stănciulescu a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului în proba de sol, duminică, în concursul rezervat junioarelor din cadrul Campionatelor Europene de gimnastică artistică de la Glasgow. 

Stănciulescu, în vârstă de 14 ani, a obţinut 13,433 puncte, devansând-o pe italianca Giorgia Villa, medaliată cu argint (13,333 puncte), în timp de bronzul a revenit britanicei Amelie Morgan, care a încheiat concursul la egalitate de puncte cu ocupanta locului al patrulea, românca Antonia Duţă (12.900 pct). 

Tot duminică, Silviana Sfiringu a concurat în finalele de la sărituri şi bârnă rezervate junioarelor. La sărituri, reprezentanta ţării noastre a ocupat locul cinci, cu 13,849 puncte, în timp ce la bârnă ea s-a clasat pe poziţia a şasea, cu 12.700 puncte, la egalitate cu ucraineanca Daria Murzhak. Ambele probe au fost câştigate de reprezentantele Italiei, Asia D'Amato (aur sărituri, cu 14,233 puncte) şi Giorgia Villa (aur la bârnă, cu 13,633 puncte). 

România, locul 4 oe echipe 

Sâmbătă, în concursul pe echipe din cadrul Europenelor de la Glasgow, junioarele din ţara noastră au ocupat poziţia a patra Cu un total de 154,862 puncte, echipa ţării noastre, compusă din Ioana Stănciulescu, Antonia Duţă, Silviana Sfiringu, Daniela Trică şi Ana-Maria Puiu, a fost devansată de formaţiile Italiei, campioană continentală cu 161,063 puncte, Rusiei - medaliată cu argint (160,363) şi Marii Britanii - clasată pe ultima treaptă a podiumului (158,931). 

În concursul individual compus, victoria a revenit italiencei Giorgia Villa, cu 56,065 puncte, urmată de britanica Amelie Morgan (53,832) şi rusoaica Ksenia Klimenko (53,532), medaliate cu argint, respectiv bronz. Ioana Stănciulescu a ocupat poziţia a şaptea, cu 51,732 pct, în timp ce Silviana Sfiringu a terminat concursul pe locul opt, cu 51,265. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel